Un deputat conservator britanic a fost suspendat din partid după ce a spus că primarul Londrei este „controlat” de islamişti

Data publicării:
Lee Anderson
Partidul Conservator britanic al premierului Rishi Sunak l-a suspendat sâmbătă pe deputatul Lee Anderson. Foto: Profimedia

Partidul Conservator britanic al premierului Rishi Sunak l-a suspendat sâmbătă pe deputatul Lee Anderson, care a refuzat să prezinte scuze după ce a afirmat că primarul laburist al Londrei, Sadiq Kahn, este controlat de islamişti, relatează agenţiile AFP şi Reuters.

Declaraţia respectivului deputat, fost preşedinte al partidului şi cunoscut pentru afirmaţii ce au provocat polemici, a fost făcută vineri seară la postul cu orientare editorială conservatoare GB News. El a susţinut că islamiştii au "preluat controlul" asupra lui Sadiq Khan, primul edil musulman al capitalei britanice, care ocupă acest post din 2016. Sadiq Khan "le-a dat acoliţilor săi capitala noastră", a mai spus deputatul conservator, citat de Agerpres.

Comentariile sale, care vin în contextul unei polemici referitoare la acuzaţii de presiuni asupra deputaţilor pe tema unui vot în Camera Comunelor pentru un apel la încetarea focului în Fâşia Gaza, au fost condamnate de tot spectrul politic britanic, iar preşedinta Partidului Laburist, Anneliese Dodds, le-a catalogat drept manifestări "rasiste şi islamofobe fără nicio ambiguitate".

Deputatul Lee Anderson a refuzat să prezinte scuze, prin urmare premierul Rishi Sunak a decis suspendarea lui din partid, iar de acum înainte el va activa în legislativ ca independent.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri