Un însoțitor de zbor al Qatar Airways a fost concediat și deportat pentru că folosea cremă de față colorată

Data publicării:
Avion al companiei Qatar Airways.
Avion al companiei Qatar Airways. Foto: Profimedia

Un fost însoțitor de bord al companiei Qatar Airways a povestit că a fost concediat și deportat după ce poliția l-a acuzat că este lucrător sexual, în cadrul represiunii tot mai mari împotriva comunității LGBT. Totul pentru că folosea cremă de față colorată, relatează Business Insider.

Gilbert Ignatius s-a mutat din Indonezia în Qatar în 2016, pentru a lucra la compania aeriană. El a declarat pentru presă că, în luna mai, când a împlinit 32 de ani, a organizat o petrecere într-un hotel din Doha. În acea seară, doi polițiști de la Departamentul de Investigații Criminale au venit să vorbească cu el.

Ignatius a spus că polițiștii i-au pus mâna pe față lui și prietenului său și au descoperit că foloseau cremă hidratantă colorată. Apoi a fost dus la o secție de poliție, unde polițiștii au insinuat că este lucrător sexual, punând întrebări intruzive despre el și prietenul său.

Ignatius a spus că a cerut de două ori să vorbească cu Ambasada Indoneziei, dar poliția i-a răspuns: „Nu aveți drepturi. Aici suntem în Qatar”.

În timpul interogatoriului, poliția a găsit o fotografie a lui Ignatius la un eveniment Bangkok Pride și apoi l-a întrebat cum a putut să-și permită geantă și curea Hermès, produse de lux. Însoțitorul de bord a spus că banii au fost un cadou de la părinții săi, care au afaceri în Indonezia.

Ignatius a fost atunci forțat apoi să semneze o mărturisire în limba arabă, pe care nu a înțeles-o.

A doua zi, Qatar Airways a reținut pașaportul lui Ignatius și i-a spus că este suspendat.

Câteva săptămâni mai târziu, au aflat că el și prietenul său, care lucra și el pentru Qatar Airways, vor fi deportați. Au avut la dispoziție doar 3 zile ca să-și facă bagajele.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri