Un israelian folosește păsări de pradă pentru a ajuta armata să recupereze cadavrele din zonele atacate de Hamas

Data publicării:
vulturi in zbor
Un ecologist folosește păsări de pradă pentru a ajuta armata israeliană să recupereze cadavrele din zonele atacate de gruparea teroristă Hamas. FOTO: Profimedia Images

Un ecologist folosește păsări de pradă pentru a ajuta armata israeliană să recupereze cadavrele din zonele atacate de gruparea teroristă Hamas, transmite BBC.

Ohad Hatzofe, de la Autoritatea pentru Natură și Parcuri din Israel, urmărește modelele de migrație a numeroase păsări folosind dispozitive de urmărire GPS.

Datele sale au ajutat la localizarea a patru cadavre. Bărbatul a analizat mișcările unei păsări și locurile în care s-a oprit, apoi a trimis aceste date armatei israeliene.

„Să trăiești în această incertitudine și să știi că unii s-ar putea să nu fie găsiți niciodată este cel mai rău lucru de pe pământ”, a spus el.

El a spus că unul dintre prietenii săi, Ohad Yahalomi, și copilul de 12 ani al acestuia sunt încă dispăruți după ce Hamas le-a atacat casa din Nir Oz, un kibbutz din sudul Israelului.

Yaholomi a fost împușcat în timpul atacului și nu a mai fost văzut de atunci. Soția sa și cei doi copii mai mici au reușit să scape.

„Este foarte trist. Sunt fericit că pot să ajut folosindu-mă de cunoștințele mele despre păsări”, a spus Hatzofe, care speră să se alăture în curând căutării morților.

Aproximativ 1.500 de teroriști Hamas au atacat sistematic comunitățile evreiești din Israel, pe 7 octombrie. De asemenea, a fost vizat un festival de muzică în aer liber.

Atacurile s-au soldat cu peste 1.400 de morți și peste 200 de persoane au fost luate ostatice.

Peste 10.800 de oameni au fost uciși în Gaza de atunci, potrivit Ministerului Sănătății condus de Hamas, printre care și 4.400 de copii.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri