Un soldat german antivaccinist a publicat un video de amenințare la adresa statului. Autoritățile au decis că poate rămâne în libertate

Data actualizării: Data publicării:
emblema cu steagul germaniei pe o uniforma militara
Un soldat german a publicat un mesaj de amenințare, nemulțumit de obligativitatea vaccinării în armată Foto: Profimedia Images

Un soldat german a fost pus în libertate, vineri, după ce cu o zi înainte fusese arestat pentru o înregistrare video în care profera amenințări la adresa statului, fiind nemulțumit de introducerea obligativității vaccinării în armată, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Procuratura din Traunstein (Bavaria) a ajuns la concluzia că nu există motive pentru arestarea sa, nefiind considerat un pericol iminent, dar rămâne totuși sub anchetă, a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Soldatul a fost arestat joi seara în centrul Munchenului, după ce a postat pe internet o înregistrare video cu ameninţări la adresa statului german.

Între altele, bărbatul a cerut în înregistrarea video revocarea măsurilor anticoronavirus, inclusiv a recent introdusei vaccinări obligatorii împotriva COVID-19 în Bundeswehr (armata germană). „Acesta este un avertisment” - spunea bărbatul, care cerea ca „până mâine” (joi) să fie publicată o declaraţie în acest sens.

Potrivit poliţiei, nu este clar dacă a acţionat singur.

„Bundeswehr are nevoie de oameni care să susţină ferm legea fundamentală a ţării. Cei care nu sunt de acord cu asta nu-şi au locul în Bundeswehr!” - a transmis pe Twitter ministrul apărării, Christine Lambrecht.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri