Ungaria îl apără din nou pe Putin și spune că UE „i-a creat doar probleme”: „Nu dorim excluderea importurilor de energie din Rusia”

Data publicării:
serghei lavrov rade langa peter szijjarto
Peter Szijjarto, la o întâlnire cu Serghei Lavrov. Ungaria menține relații apropiate cu regimul criminal de la Kremlin. Foto: Profimedia Images

Ungaria și-a exprimat din nou opinia pro-Putin și anti-UE, miercuri, după ședința miniștrilor energiei din Uniunea Europeană. Șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, a declarat că „UE ne-a creat doar probleme în ce privește securitatea energetică”, conform hirado.hu.

Szijjarto a subliniat din nou apropierea de Putin a guvernului Orban și a spus că Ungaria nu va susține „sub nicio formă” plafonarea prețurilor gazelor pentru că măsura ar „pune în pericol aprovizionarea cu energie a continentului” și ar duce la „creșterea prețurilor”.

Ministrul ungar a spus că guvernul de la Budapesta susține diversificarea surselor de energie dar că nu dorește excluderea importurilor din Rusia.

„În loc de propuneri politizate, pline de ideologii”, a spus Szijjarto, în timp ce civilii ucraineni sunt uciși cu brutalitate de armata lui Putin, „ar trebui construite cât mai multe conducte și terminale GNL, ar trebui dezvoltată infrastructura, pentru că aceasta este adevărata soluție”.

Oficialul ungar a precizat că „Ungaria și-a făcut toate temele”.

Szijjarto a mai spus și că Ungaria nu susține, sub nicio formă, înlăturarea sau reducerea prerogativelor guvernelor naționale în domeniul politicii energetice și nici achiziționarea sau stocarea comună de energie.

„Deciziile pe care le-am luat în cadrul competențelor noastre naționale au asigurat aprovizionarea cu energie a Ungariei, în timp ce Bruxelles-ul ne-a creat, până acum, numai probleme în ceea ce privește securitatea energetică”, a declarat ministrul ungar de externe.

Săptămâna trecută, Szijjarto a mers la Moscova, unde a discutat cu Lavrov și s-a lăudat cu ce a reușit să obțină benefic pentru ruși.

Ţările Uniunii Europene au ajuns, miercuri, la un acord politic pentru a pune în aplicare al optulea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei pentru invazia din Ucraina, de această dată ca răspuns la anexarea ilegală a patru teritorii ucrainene.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri