Ungaria vrea să sancționeze companiile de social-media pentru că „limitează vizibilitatea opiniilor creștine”

Data publicării:
viktor orban intr-un video pe laptop
Unii oficiali guvernamentali se plâng de ceea ce au descris drept eforturi ale companiilor de social media, inclusiv Facebook, de a limita punctele de vedere conservatoare pe platformele lor. Foto: Profimedia Images

Ministrul Justiției din Ungaria a cerut luni convocarea unei reuniuni extraordinare a Comitetului pentru libertate digitală, însărcinat cu monitorizarea spaţiului online, în legătură cu ceea ce a calificat drept încălcări ale normelor democratice de către giganţii tehnologiei. Aceasta vrea sancționarea lor, potrivit Reuters.

Într-un val din ce în ce mai mare de critici, unii oficiali guvernamentali se plâng de ceea ce au descris drept eforturi ale companiilor de social media, inclusiv Facebook, de a limita punctele de vedere conservatoare pe platformele lor.

„Facebook limitează vizibilitatea opiniilor creștine, conservatoare, de dreapta. Am și experiență personală în acest sens”, susține ministrul Justiției Judit Varga, fără a detalia.

Aceasta a afirmat că marile companii de IT încalcă „toate normele legale democratice fundamentale care formează baza culturii de tip occidental” prin restrângerea în secret a vizibilităţii sau „blocarea din umbră” a anumitor utilizatori „din motive politice”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri