VIDEO. Momentul în care o dronă a ucrainenilor „livrează” o bombă direct în buncărul rușilor

Data publicării:
ezgif.com-resize (38)

Forțele armate ucrainene au publicat imagini spectaculoase cu momentul în care o dronă intră într-un buncăr al rușilor. Drona se strecoară printre copaci, într-o pădure din apropierea localității Kreminna, și este detonată în momentul în care pătrunde în buncăr.

„Cel mai bun serviciu de livrări. Dronele grupului tactic „Adam” livrează cadouri ocupanților direct în adăpostul lor”, a scris ucrainenii pe contul oficial de Twitter al armatei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dronele au început să facă diferența în unul din colțurile acestui război în mare parte stagnant, potrivit mai multor soldați, comandanți și piloți, care au explicat că materialele lor diferite și frecvențele variabile pot trece de sistemele de bruiaj electronic ale rușilor.

În contraofensiva lentă a trupelor ucrainene lansată împotriva forțelor ruse, Kievul s-a bazat de multe ori pe cele mai mici avantaje pe care și le-a putut crea față de adversar, iar o flotă de drone ieftine ușor de procurat le-a oferit acestora exact ceea ce aveau nevoie.

Atât de multe drone de mici dimensiuni zboară acum deasupra unei singure secțiuni a liniei frontului încât armata ucraineană le coordonează zborurile cu ajutorului unui dispecer, asemănător unui controlor de trafic aerian.

Citește și Cum reușesc ucrainenii să distrugă cele mai sofisticate mașinării de război ale rușilor cu drone de câteva sute de dolari

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri