VIDEO O nouă ciudățenie culinară face furori pe rețelele sociale. Cum au ajuns pietrele prăjite o „delicatesă” în China

Data publicării:
pietre
O nouă ciudățenie culinară face furori pe rețelele sociale. Cum au ajuns pietrele prăjite o „delicatesă” în China. Foto: The Guardian

În vremuri economice dificile, un nou ingredient care permite economisirea banilor pentru mâncare câştigă popularitate în rândul utilizatorilor chinezi de internet: pietrele, scrie The Guardian.

Videoclipurile cu bucătari care prepară pietricele prăjite sunt cea mai recentă tendinţă pe reţelele sociale chinezeşti. Unele arată bucătari care prăjesc pietricele cu usturoi şi ardei iute în pieţe de noapte aglomerate, în timp ce altele înfăţişează scene bucolice cu săteni care gătesc pietre proaspăt pescuite de pe malul unui râu.

Oricum ar fi preparată, mâncarea, cunoscută sub numele de suodiu (suge şi aruncă), are mare succes pe net, cel puţin în videoclipurile în care oamenii îşi păcălesc prietenii necunoscători, scrie news.ro. În timp ce unii bucătari online insistă că este un fel de mâncare delicioasă, alte videoclipuri îi arată pe clienţii neştiutori care scuipă pietrele cu groază.

Un videoclip cu aproape 800.000 de vizualizări arată un bucătar care vinde o porţie de suodiu cu 16 yuani (1,74 lire sterline), ceea ce unii spun că este scump având în vedere că ingredientele pot fi refolosite.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Se spune că acest fel de mâncare datează de sute de ani, când barcagiii din provincia Hubei, care nu are ieşire la mare, rămâneau fără animale şi legume în timp ce călătoreau de-a lungul fluviului Yangtze, aşa că apelau la minerale. Popularitatea sa a dispărut pe măsură ce dezvoltarea economică şi navele cu motor au ajuns în Hubei, reducând astfel şansele ca barcagiii să rămână blocaţi fără provizii.

Acest fel de mâncare este, de asemenea, legat de populaţia Tujia, o minoritate etnică originară din lanţul muntos Wuling, care se află la graniţa dintre provinciile Hubei, Hunan şi Guizhou. Potrivit unui blog culinar, pietrele de râu au un gust natural de peşte, care este potenţat atunci când sunt prăjite la foc iute.

Dar, indiferent de atracţia lor culinară, mulţi oameni nu se lasă convinşi. Unele persoane au semnalat riscurile de sufocare, iar un alt comentator prezice ironic că următoarea tendinţă alimentară va fi un ingredient mai uşor de înghiţit: noroiul.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...