VIDEO „Rușilor, duceți-vă la naiba!”. Un membru leton al OSCE a contestat prezența delegației ruse la reuniunea din Viena

Data publicării:
rihards kols
Parlamentarul leton Rihards Kols. Foto: captură video Rihards Kols/ Twitter

Un politician din Letonia, care participă la o reuniune a OSCE, a lăsat diplomația deoparte și a avut un mesaj direct pentru delegația Rusiei. Furios că aceștia încă sunt la întâlnirile Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, letonul le-a transmis să se ducă „la naiba”.

Rihards Kols, parlamentar leton: „Există un elefant în această cameră care se numește delegația Federației Ruse. Dacă eu aș fi martor și aș fi întrebat cine este criminal de război, aș arăta spre zona din spate a acestei camere. Este o rușine, o rușine că această delegație este aici.

Voi transmite un mesaj delegației Federației Ruse care se află în această cameră și îi voi cita pe grănicerii ucraineni: «Rușilor, duceți-vă la naiba!»”.

Reacția politicianului din Letonia vine în condițiile în care Austria, țara care ține România în afara Schengen, a decis să accepte la reuniunea OSCE de la Viena nouă delegați ruși. Șase dintre ei se află pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene. 20 de state au denunțat gestul Austriei.

Încă de la începutul războiului din Ucraina, Austria a încercat să păstreze relațiile cu Rusia, în ciuda faptului că majoritatea statelor europene au încercat să rupă legăturile cu Moscova.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri