Viktor Orban ironizează Suedia și face din nou jocul lui Putin: Ungaria nu se grăbește să ratifice aderarea la NATO

Data publicării:
Viktor Orban cu mâna la gât
Viktor Orban a spus că „nu e nicio grabă” pentru aderarea Suediei la NATO. Foto: Profimedia Images

Viktor Orban spune că Ungaria „nu se grăbește” să ratifice aderarea Suediei la NATO, anunțând, practic, încă o amânare a procesului care rămâne în aer de anul trecut din cauza Turciei și Ungariei, relatează Reuters. Ambele tergiversează procedura de luni de zile, venind cu diferite motive și încercând să extragă noi concesii.

Orban a motivat spunând că nu „nu există nicio amenințare la adresa securității Suediei”. El a continuat spunând că nu vrea să ratifice aderarea Suediei pentru că politicienii suedezi au făcut „afirmații nefondate” despre erodarea democrației din Ungaria.

„Ma întreb dacă e ceva urgent care să ne forțeze să ratificăm aderarea la NATO a Suediei. Nu văd niciun fel de circumstanță de acest fel”, a spus premierul ungar.

Orban, un cunoscut prieten al dictatorului rus și regimului său criminal, a declarat în fața parlamentului său, luni, că planul UE de a elimina dependența Europei de energia rusească merge contrar intereselor blocului și Ungariei.

Orban ia în mod frecvent partea Rusiei, iar subordonații săi merg des la Kremlin pentru a discuta cu reprezentanții regimului Putin.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri