Galerie Foto Vremea rea a făcut prăpăd în Ucraina. Zelenski: „Regiunea Odesa a fost cea mai afectată. Cel puțin 5 oameni au murit”

Data publicării:
valuri in timpul unei furtuni in odesa
Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat luni seara că vremea rea care s-a abătut asupra Ucrainei a făcut mai multe victime. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat luni seara că vremea rea care s-a abătut asupra Ucrainei a făcut mai multe victime, cel mai grav bilanţ înregistrându-se în regiunea Odesa, unde cinci persoane au murit şi 19 au fost rănite. De asemenea, aproape 1.500 de localităţi din 17 regiuni au rămas fără energie electrică, în timp ce ciclonul se deplasează acum spre nordul ţării, potrivit News.ro.

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat luni seara că vremea rea care s-a abătut asupra Ucrainei a făcut mai multe victime. FOTO: Profimedia Images
Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat luni seara că vremea rea care s-a abătut asupra Ucrainei a făcut mai multe victime. FOTO: Profimedia Images

„În fiecare comunitate, este important să se facă tot posibilul pentru a preveni ca oamenii să-şi piardă viaţa din cauza vremii. Din păcate, deocamdată, există câteva decese. Cel mai mare număr este în regiunea Odesa - cinci persoane. Condoleanţele mele se îndreaptă către familiile şi prietenii lor. Cel puţin 19 persoane au fost rănite”, a anunţat Zelenski în mesajul adresat naţiunii luni seară.

Zelenski a spus că epicentrul ciclonului se deplasează acum spre regiunile nordice, iar autorităţile, cu ajutorul voluntarilor, sunt pregătite să ajute.

„Aş dori să le mulţumesc voluntarilor care sprijină oamenii din comunităţi. Este foarte important să avem grijă de cei care locuiesc singuri şi de cei în vârstă”, a menţionat Zelenski, evidenţiind totodată eforturile Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei, ale Gărzii Naţionale şi ale Poliţiei Naţionale, care oferă asistenţă 24 de ore din 24, a asigurat preşedintele.

1.500 de localităţi din 17 regiuni au rămas fără energie electrică

Rafale violente de vânt şi valuri uriaşe au acoperit autostrăzile: o furtună s-a abătut asupra sudului Rusiei şi peninsulei anexate Crimeea, provocând întreruperi majore ale alimentării cu energie electrică, au anunţat luni autorităţile locale din această ţară, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Intemperiile, care au fost denumite „furtuna secolului” şi „mega-furtună” de companiile mass-media ruseşti, au început să facă ravagii duminică, potrivit serviciilor de salvare şi intervenţie.

În regiunea Krasnodar, în care se află staţiunile balneare Soci şi Anapa, foarte apreciate de către ruşi, sute de copaci şi numeroase construcţii metalice amenajate pe plaje au fost smulse de vânt în noaptea de duminică spre luni, rănind mai multe persoane, a anunţat agenţia locală a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia.

La Vitiazevo, în apropiere de Anapa, furtuna a provocat eşuarea unei nave de mărfuri cu pavilion din Belize, Blue Shark, potrivit aceleiaşi surse.

La Soci, intemperiile au perturbat traficul feroviar, din cauza arborilor prăbuşiţi pe linii de cale ferată.

La Novorossiisk, tot în regiunea Krasnodar, Caspian Pipeline Consortium a anunţat că suspendă încărcarea petrolului şi că îşi pune la adăpost petrolierele din cauza „unor condiţii meteorologice extrem de nefavorabile”: rafale de vânt care ajung până la 24 de metri pe secundă şi valuri ce ating înălţimea de opt metri.

În Crimeea, apa din Marea Neagră a acoperit autostrăzi, televiziunea rusă difuzând imagini cu valuri care se spărgeau lovindu-se de automobile care încercau să circule pe drumuri acoperite de apă.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...