Zeci de elevi de la o școală din Africa de Sud au ajuns la spital, după ce ar fi mâncat brioșe cu canabis

Data publicării:
briose pe o tava
Elevii au cumpărat brioșele de la un vânzător ambulant în drum spre școală. FOTO: Profimedia Images

Aproape 90 de elevi de la o școală din Africa de Sud au ajuns la spital după ce au mâncat brioșe care ar fi fost „pline cu canabis”, potrivit BBC.

Oficialii au declarat că elevii au cumpărat brioșele de la un vânzător ambulant în drum spre școala primară Pulamadibogo, la nord-vest de Pretoria. Ei au avut simptome, precum greață, dureri de stomac și vărsături.

Două persoane au fost arestate și se confruntă cu acuzații de tentativă de omor. Suspecții, în vârstă de 21 și 19 ani, vor apărea vineri în fața Curții Magistraților din Soshanguve, a declarat poliția.

Departamentul de educație al provinciei Gauteng a declarat că profesorii au chemat o ambulanță după ce au observat că cei mici au un „comportament ciudat”..

Poliția, care efectuează un raport toxicologic pentru a confirma dacă a fost folosit canabis, transmite că peste 90 de elevi au mâncat brioșele și au suferit „dureri grave”.

Toți au fost trimiși la unități medicale din apropiere și „aproximativ 87” au fost externați.

„Doar trei eleve au rămas în spital și încă primesc îngrijirile medicale necesare pentru a-și reveni”, a mai transmis poliția.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri