Zelenski: Nu ne putem imagina Ucraina fără Crimeea. Scopul final este eliberarea, altfel nu e victorie

Data actualizării: Data publicării:
zelensi transmite un mesaj video
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru CNN că scopul său este să elibereze Crimeea.FOTO: Profimedia Images

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru CNN că scopul său este să elibereze Crimeea. „Nu ne putem imagina Ucraina fără Crimeea”, a spus el.

Zelenski a vorbit despre eforturile armatei sale de a elibera teritoriul din sudul și estul Ucrainei și a subliniat că scopul final este Crimeea.

„Nu ne putem imagina Ucraina fără Crimeea. Cât timp Crimeea se află sub ocupația rusă asta înseamnă un singur lucru: războiul nu s-a încheiat încă”, a spus el.

Întrebat dacă există vreun scenariu în care ar putea exista pace fără Crimeea, Zelenski a răspuns: „Atunci nu ar fi victorie”.

Zelenski a vorbit și despre rebeliunea mercenarilor Wagner și a declarat că răspunsul lui Vladimir Putin a fost „slab”, ceea ce arată că acesta din urmă  pierde controlul asupra propriului popor. „Am văzut reacția lui Putin. Este slab. În primul rând, vedem că nu controlează totul. Putin nu controlează situația din regiuni. Puterea pe care o avea înainte se prăbușește.”, a afirmat el.

Zelenski a declarat că rapoartele serviciilor secrete ucrainene arată că Kremlinul analizează sprijinul de care se bucură Prigojin și că șeful Wagner și rebeliunea lui au fost susținute de jumătate dintre ruși.

Totodată, președintele ucrainean a vorbit despre vizita secretă pe care șeful CIA, Wiliams Burns a făcut-o recent la Kiev. În această călătorie, care nu a fost anunțată anterior, șeful CIA s-a întâlnit cu președintele Zelenski și cu oficialii de top ai serviciilor ucrainene de informații.

Zelensky a declarat pentru CNN că a fost „surprins” să vadă că presa a scris despre această întâlnire. „Comunicarea mea cu șeful CIA ar trebui să fie întotdeauna secretă. Discutăm lucruri importante - despre ce are nevoie Ucraina și cum este pregătită Ucraina să acționeze.”, a afirmat Zelenski.

Burns a făcut mai multe călătorii în Ucraina în timpul războiului.

„Avem relații bune, serviciile noastre de informații discută între ele. Situația este destul de simplă. Avem relații bune cu șeful CIA și vorbim. I-am spus despre toate lucrurile importante legate de frontul de luptă de care avem nevoie.”, a adăugat președintele Ucrainei.

Vorbind la o conferință de presă de sâmbătă la Kiev, Zelensky a spus că rebeliunea condusă de Prigojin „a afectat serios puterea armatei ruse pe câmpul de luptă” și ar putea fi benefică pentru contraofensiva Ucrainei.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...