Zelenski: Sunt convins că România va participa la refacerea Ucrainei după război. Opriți tranzitul mărfurilor rusești

Data actualizării: Data publicării:
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține un discurs în Parlamentul României, prin videoconferință
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține un discurs în Parlamentul României, prin videoconferință. Foto: Profimedia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus, în Parlametul României, că sunt necesare noi sancţiuni împotriva Rusiei. El a spus că trebuie închise porturile pentru navele ruseşti şi oprit tranzitul mărfurilor către şi din această ţară. De asemenea, Zelenski s-a declarat încrezător că România va participa la reconstruirea Ucrainei după invazia rusă.

În prezent pe teritoriul Ucrainei se decide soarta întregii Europe Centrale şi regiunii Mării Negre. De aceea, apărând libertatea Ucrainei, înseamnă să protejezi securitatea Europei. Au fost impuse sancţiuni împotriva Rusiei, dar războiul durează deja de 40 de zile. Rusia trebuie să caute pace cu Ucraina şi cu toată lumea şi de aceea trebuie să fie privată de toate resursele, în primul rând financiare şi economice. Trebuie să închideţi porturile pentru navele ruseşti, opriţi tranzitul mărfurilor spre Rusia şi din Rusia. Nu importaţi resurse energetice din Rusia”, a spus Zelenski.

Nu există alternativă, putem să vorbim despre mai multe programe, ca petrol în schimbul produselor alimentare, dar este nevoie de a impune alte sancţiuni, a adăugat el.

El a mulțumit României pentru sprijinul dat refugiaților și s-a declarat încrezător că România va ajuta la refacerea Ucrainei după război.

Sunt convins că România va susţine tot ce trebuie pentru a impune dreptatea, sunt convins că România şi firmele româneşti vor participa la programele de refacere a Ucrainei de după război. Potențialul nostru intern este mare, dar avem nevoie de susținere pentru a reface viața în Ucraina”, a spus Zelenski.

Mulțumesc întregului popor român pentru ajutorul dat refugiaților. Sper că vom avea condiții în care Rusia să renunțe la război și acești oameni să se poată întoarce acasă”, a adăugat președintele Ucrainei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri