Fiecare zi fără școală este pentru organism ca fumatul a 10 țigări pe zi. Cum ne crește educația speranța de viață (studiu)

Data actualizării: Data publicării:
tigara aprinsa in mana
Fiecare zi fără școală este pentru organism ca fumatul a 10 țigări pe zi. Foto: Getty Images

Date surprinzătoare au fost publicate într-o revistă medicală britanică de prestigiu. Fiecare an de școală crește speranța de viață, iar fiecare zi fără școală este pentru organism, pe termen lung, ca fumatul a 10 țigări pe zi.

Fiecare an de educație ne crește speranța de viață și ne reduce riscul de deces. Aceasta este concluzia celui mai recent studiu publicat în jurnalul britanic de medicină publică The Lancet.

Cercetătorii au vrut să afle care este legătura dintre starea de sănătate și educația formală. Astfel, au descoperit că, în ceea ce privește anii de educație terminați, fiecare an de educație ne scade riscul de mortalitate cu 2%.

Însă, în ceea ce îi privește pe cei care nu trec prin procesul de educație formală, ei au echivalentul unei vieți în care au fumat zece țigări pe zi, respectiv au consumat șase băuturi alcoolice pe zi. Cam atât de rău, spun cercetătorii, că este cazul în care se pierd ani din educație.

În total, dacă ne raportăm la o întreagă viață, cei care au studiile terminate, adică învățământ primar, gimnazial, licel și învățământ terțiar, au echivalentul unei vieți în care au mâncat în totalitate sănătos.

Datele au fost colectate atât din țări în curs de dezvoltare, cât și din țări dezvoltate.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri