Video Meditații la matematică cu tentă sexuală. O copilă de 13 ani, victima unui profesor universitar din Timișoara

Data publicării:
adolescenta suparata matematica
Adolescenta le-a spus părinților de comportamentul indecent al dascălului. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un profesor universitar din Timișoara a fost arestat preventiv, marți, pentru coruperea sexuală a unei fete de 13 ani. Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi atins-o pe adolescentă în zonele intime și ar fi încercat să o sărute în timpul meditațiilor la matematică, ce aveau loc la dascăl acasă. Conducerea Universității de Vest condamnă comportamentul profesorului și anunță că va investiga dacă bărbatul a avut comportamente similare și la catedră, scrie opiniatimisoarei.ro.

Totul a ieșit la iveală după ce eleva de 13 ani le-a povestit acasă părinților că, la orele de matematică făcute acasă la profesor, acesta ar fi încercat să o sărute și să o atingă în zona sânilor. Imediat părinții au depus o plângere la poliție, iar profesorul a fost dus la audieri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În urma audierilor, profesorul a fost acuzat de corupere sexuală a minorilor, a fost reținut 24 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul acuzat de corupere a minorilor este lector universitar în cadrul Universitatii de Vest din Timișoara, la catedra de Matematică și Fizică, și obișnuia să dea meditații contra cost în timpul liber.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Universitatea de Vest din Timișoara a reacționat printr-un comunicat de presă. Instituția de învățământ condamnă comportamentul dascălului și transmite că va investiga dacă bărbatul a mai avut astfel de comportamente indecente și în trecut.

"Dorim să subliniem faptul că astfel de comportamente contravin flagrant normelor și valorilor Universității de Vest din Timișoara, care a urmărit întotdeauna promovarea unei conduite morale și responsabile a membrilor săi. Susținem în mod ferm demersul instituțiilor abilitate în cercetarea contextului în care s-au produs faptele invocate, care au stat la baza plângerii ce a declanșat investigația instituțiilor de anchetă abilitate din Timișoara.

Cu referire la faptele reprobabile invocate, fără a nega prezumția de nevinovățiede care se bucură orice persoană acuzată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive de condamnare împotriva sa, fără a influența în vreun fel urmărirea penală aflată în desfășurare, însă conștienți de rolul covârșitor pe care educația îl are, și anume acela de a crea modele, Universitatea de Vest din Timișoara se delimitează ferm, explicit și de îndată de astfel de comportamente.

Condamnăm categoric astfel de incidente și milităm permanent pentru un mediu sigur pentru fiecare persoană, în care abuzurile sau hărțuirea nu sunt tolerate. Orice comportament de acest tip contravine flagrant normelor și valorilor universității, aceasta urmărind întotdeauna promovarea unei conduite morale și responsabile a membrilor săi. Universitatea de Vest din Timișoara va acționa în conformitate cu prevederile legale și regulamentare, inclusiv cu dispozițiile care reglementează etica universitară, așa cum a procedat în mod constant, și rămâne preocupată în a identifica soluții care să combata producerea unor asemenea situații în mediul academic”, a transmis conducerea Universității de Vest din Timișoara, citată de presa locală.

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri