Momente de panică la un colegiu din Bistrița-Năsăud. Peste 600 de elevi au fost evacuați după ce în clădire s-a simțit miros de gaz

Data publicării:
alerta elevi
ISU Bistriţa-Năsău face în continuare verificări. Foto: Captură video Digi24

Peste 600 de elevi de la Colegiul naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa au fost evacuați, joi, după ce în clădirea principală s-a simţit miros de gaz. Conducerea instituției a decis suspendarea cursurilor. 

Directoarea unităţii de învăţământ, Monica Buboly, a precizat că decizia a fost luată pentru ca elevii şi profesorii să fie în siguranţă, potrivit Agerpres. 

Au fost anulate, de asemenea, şi şedinţele cu părinţii programate joi, în care ar fi trebuit discutate notele obţinute de elevi la simularea examenelor naţionale.

ISU Bistriţa-Năsăud a transmis că se efectuează în continuare verificări atât la colegiul naţional, cât şi în zona adiacentă.

„Se efectuează măsurători cu aparate specifice, atât la liceu, cât şi în zona adiacentă. Nu au fost identificate surse şi nici valori perceptibile pentru aparatele de măsurat din dotarea echipelor mixte ISU-EON Gaz. Continuă activitatea de măsurare-verificare-recunoaştere”, a informat ISU.

Cei aproximativ 650 de elevi ai Colegiului naţional „Andrei Mureşanu” din municipiul Bistriţa au fost evacuaţi în această dimineaţă, în jurul orei 10:00, după ce în clădire a început să se simtă un miros puternic de gaz.

„Am simţit un miros puternic de gaz, care a devenit din ce în ce mai puternic odată cu trecerea timpului şi am decis să facem un apel la numărul de urgenţă 112, pentru a nu pune în pericol elevii şi cadrele didactice. Mirosul s-a simţit la parter, la intrarea dinspre Bulevardul Republicii, în zona arhivei şi a birourilor. Toţi copiii au fost evacuaţi, a sunat alarma specifică şi toţi sunt în siguranţă, pe terenul de sport din curtea şcolii. Vorbim despre aproximativ de 650 de elevi”, a declarat directoarea colegiului, Monica Buboly.

La locul solicitării s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud şi ale furnizorului de gaze naturale, precum şi şeful ISU, Cristian Bucur, şi prefectul judeţului, Teofil Cioarbă.

Şeful ISU Bistriţa-Năsăud spune că, din primele cercetări, mirosul detectat în clădire nu ar fi de gaz.

„Am fost anunţaţi printr-un apel la 112 că se simte miros de gaz la Colegiul naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa. Ca şi o primă măsură transmisă, a fost să evacueze şcoala şi să aerisească toate încăperile. În momentul de faţă, echipajele noastre, împreună cu echipajele de la E.ON Gaz verifică toată clădirea. Sunt reclamaţii că ar fi şi din exteriorul clădirii. (...) Momentan nu s-a găsit nimic în clădire, ar fi un miros venit dintr-o pardoseală, dar ne-au confirmat cei de la Gaz că nu ar fi de gaz”, a declarat Bucur.

Elevii colegiului se află în continuare pe terenul de sport din curtea unităţii de învăţământ.

Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Intervenţia este în dinamică.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri