Poliţiştii bucureşteni de la Rutieră se plâng că merg la cazuri cu autobuzul. „Revizia la maşini nu se face. N-o faci tu, pleci pe jos"

Data publicării:
rutiera masini

Poliţiştii bucureşteni de la Rutieră se plâng că merg la cazuri cu tranportul în comun. Ori nu au mașini suficiente la secții, ori cele existente sunt stricate. Au reclamat și lipsa echipamentului pentru iarnă. Conducerea Poliției Capitalei spune însă că niciuna dintre aceste probleme nu ar fi reală.

„Sunt autospeciale care sunt lovite în deplasările la intervenții. Cum nu au CASCO, cheltuielile sunt suportate din vina conducătorului auto”, povesteşte un ofițer la Brigada Rutieră din Capitală, cea mai mare astfel de structură din toată țara. A fost de acord să vorbească pentru Digi24 despre problemele pe care le are la serviciu, dar a cerut să îi fie protejată identitatea. Se gândește că șefii ar putea să îl pedepsească

Reporter: Nu se face revizia la mașini?

Poliţist: Nu se face, pur și simplu stau în curte. Se fac din banii colegilor, unii fiind obligați să facă asta.

Reporter: Cum adică?

Poliţist: Li se spune clar: nu îți repari mașina, pleci pe jos! Atunci când vine perioada de revizie, sunt retrase. Dacă nu sunt făcute din banii noștri, stau în curte și cu lunile.

Câteva autoturisme dintre cele parcate în fața sediului Brigăzii Rutiere par să confirme afirmațiile sale. Judecând după praful depus, este posibil ca acestea să fie trase pe dreapta de mai mult timp. Unele au pană, altele au tapiţeria ruptă şi sunt visibil neîngrijite.

Despre toate aceste probleme, dar și altele, șefii ar fi aflat săptămâna trecută. Ei ar fi convocat o ședință ca să le transmită polițiștilor că trebuie să fie mai vizibili, prezenți în toate intersecțiile mari. Superiorii ar fi plecat atunci când subalternii au început să-și spună neajunsurile.

„Se umple o mașină, se transformă în microbuz, 4-5, cât intră în ea. Se duce și îi plantează în intersecție pe jos, îi lasă acolo toată ziua.

Echipamentul lasă de dorit. Nu este impermeabil și în condiții extreme sau o simplă ploaie, te udă până la piele”, povesteşte un poliţist.

Cosmin Andreica, reședintele Sindicatului Europol: „În aglomerații și în situații de criză în care au fost mai multe accidente, tamponări și au fost angrenați toți colegii, au fost situații când au alergat la mijloacele de transport în comun. Nu e interzis, trebuie să fie excepție, nu la ordinea zilei. Au fost situații în care colegii din intersecții s-au dus pe jos sau cu metroul o stație sau două ca să ajungă la unele evenimente".

Potrivit Poliţiei Capitalei, chiar dacă autospecialele nu au asigurare CASCO, agenţii nu au fost obligaţi să achite daunele maşinilor provocate în misiuni.

Oficialii spun că nu au fost situații în care agenții să plece în misiune cu transportul public și că există fonduri pentru plata reviziilor.

„La acest moment, la nivelul Brigăzii Rutiere se află în executarea serviciului aproximativ 100 de autospeciale. La nivelul structurilor ce asigură supravegherea rutieră, un număr de 18 autovehicule sunt în proces de reparaţii, fie pentru că au suferit avarii, fie pentru alte defecţiuni, sunt în etapa de programare a reparaţiilor sau de analiză, pentru că se înregistrează situaţii în care reparaţia ar putea depăşi valoarea reală a autovehiculului. Cu privire la faptul că anumite reparaţii sunt suportate de către poliţişti, este obligatoriu să precizăm că niciun ofiţer al Brigăzii Rutiere nu a anunţat o asemenea situaţie.

(...) Menţionăm că nu a fost raportată vreo situaţie în care poliţiştii Brigăzii Rutiere să se deplaseze la intervenţiile 112 cu mijloace de transport în comun”, a comunicat, în replică, Poliţia Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri