Guvernul vrea reguli noi. Mașina nu mai pornește dacă șoferul e băut, detectoarele de radar ar putea fi interzise

Data publicării:
reguli

Toate aceste măsuri sunt cuprinse într-un proiect al Ministerului Transporturilor, care vizează creșterea siguranței rutiere.

Proiectul a fost creat în 2011, însă acum aplicarea lui este necesară pentru că în ultimii patru ani numărul accidentelor rutiere a crescut.

Dealtfel, România, alături de celelalte țări din Uniunea Europeană, trebuie să reducă numărul victimelor din accidentele rutiere cu 50% până în 2020.

Pentru aceste lucru plănuiește interzicerea detectoarelor de radar, introducerea camerelor video cu radar la nivel național, interzicerea ATV-urilor pe drumurile publice, introducerea alcolock-ului, sau reabilitarea șoferilor care rămân fără permis prin consiliere psihologică.

Sistemul alcolock ar urma să fie folosit pentru vehiculele comerciale ale transportatorilor sau în transportul public. Nu se știe dacă și șoferii de rând urmează să fie afectați, însă există tendința la nivel european ca acest dispozitiv să devină un element de siguranță obligatoriu instalat la bordul unei mașini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri