(P) Sfaturi pentru cei cu un buget mic dedicate următorului televizor

Data actualizării: Data publicării:
smart tv
FOTO: Getty Images

Dacă a venit momentul să îți schimbi vechiul televizor, dar bugetul pe care l-ai alocat nu este foarte mare, poate că nu te interesează cele mai noi tehnologii de care te poți bucura împreună cu familia. Cu toate astea, este posibil să rămâi surprins de câte lucruri poți avea cu un buget de până în 1000 de lei. Chiar dacă producătorii de televizoare vor să te atragă cu diagonale mai mari decât ai nevoie și cu tehnologii pe care televiziunea de la noi nu o poate oferi, sunt câteva lucruri pe care merită să le ai în următorul tău ecran din sufragerie.

Cel puțin 81 de centimetri

Sunt câteva lucruri minime pe care trebuie să le găsești în următorul tău televizor. Primul dintre ele este o diagonală de cel puțin 81 de centimetri. Aceasta a fost, pentru mult timp, și cea mai populară. Vei găsi modele mai mici decât atât, care te vor atrage prin prețul mult mai mic. Evită-le! Sunt destule modele de 81 de centimetri care vor fi pe placul tău.

De aceea, dacă derulezi mai mult lista de produse, vei descoperi destule modele de televizoare ieftine cu diagonala de 32 de inch sau 81 de centimetri. Acestea se integrează perfect în sufrageria românească tipică, iar calitatea ecranelor este mai mult decât satisfăcătoare.

Însă poți merge și mai departe de 81 de centimetri, pentru că la prețul de sub 1000 de lei poți găsi și variante ce ajung până la 109 centimetri.

Funcții smart și streaming

Divertismentul de calitate a fost acaparat de către aplicații de streaming. Netflix, YouTube, HBO GO, Prime Video sunt doar câteva dintre cele de care te poți bucura. Le găsești cu ușurință instalate în sistemul de operare al televizoarelor smart. Dacă nu se află acolo, le găsești în magazinul de aplicații.

În sufrageria ta, pentru mai puțin de 1000 de lei poți avea un televizor ieftin ce rulează Android TV, sistemul de operare echivalent celui de pe majoritatea smartphone-urilor de pe piață. Asta înseamnă că vei avea acces la toate serviciile puse la dispoziție de Google, iar aplicațiile vor fi actualizate în mod prioritar de către serviciile tale preferate de streaming. Pe lângă aplicațiile clasice de streaming video și audio, Android TV îți oferă acces la un catalog impresionant de aplicații, în cazul în care ai reușit să vezi toate filmele și serialele.

Rezoluție Full HD

Încă un lucru ce nu trebuie să lipsească: rezoluția Full HD. Vei găsi modele cu rezoluție mai mică (HD Ready sau 720p) și, la fel ca în cazul diagonalei, aceasta nu merită. Pentru o diagonală de cel puțin 81 de centimetri, rezoluția Full HD oferă o densitate foarte satisfăcătoare a pixelilor. Cum fiecare serviciu de streaming oferă conținut la această rezoluție, te vei bucura din plin de fiecare pixel.

Un ultim lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este conectivitatea clasică: HDMI, USB, WiFi. Chiar dacă televizorul ieftin pe care îl alegi nu va fi smart, cu un Google Chromecast îi vei oferi posibilitatea să redea filmele și serialele preferate de pe Netflix, HBO GO și clipurile video cele mai căutate de pe YouTube.

Pentru tine ce contează cel mai mult la un televizor de sub 1000 de lei?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt la un pas de divort. Un apropiat al cuplului Bennifer a rupt tacerea: “S-a...