„Ai câștigat 400 de lei cu ocazia aniversării companiei”. Hackerii au găsit o nouă modalitate pentru a-i înșela pe români

Data publicării:
inselatorie pe telefon
Infractorii cibernetici îi anunță pe români printr-un SMS că vor primi 400 lei cu ocazia aniversării companiei la care lucrează. FOTO: Shutterstock

Fiți atenți la veștile prea bune să fie adevărate! În loc de o primă, vă veți alege cu datele furate și conturile golite. Infractorii cibernetici îi anunță pe români printr-un SMS că vor primi 400 lei cu ocazia aniversării companiei la care lucrează. Cei care dau click pe link cad pradă hackerilor și ajung să piardă tot ce au în cont.

Hackerii trimit SMS-uri în care anunță că oamenii au câștigat 400 de lei cu ocazia aniversării companiei la care lucrează, iar atașat, în mesaje, regăsim și link-uri pe care să le accesăm, dar și numere de telefon la care să sunăm pentru a ne revendica această sumă.

Astfel, când dăm click sau sunăm la numerele respective de telefon rămânem fără datele bancare și ne putem trezi și cu o factură destul de mare la compania de telefonie.

Hackerii sunt greu de depistat, deoarece folosesc conturi criptate pentru a se pierde urma banilor, iar specialiștii ne recomandă să nu dăm click pe astfel de link-uri, iar dacă ne-am pierdut datele bancare să sunăm de urgență la bancă.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri