Business Club. Vânzările Samsung la telefoane scad. Ce soluții are compania

Data publicării:
samsung electronics

Cea mai mare divizie a companiei sud-coreene, cea de telefonie mobilă, a avut vânzări neaşteptat de slabe. Dacă în perioada august-octombrie modelul Galaxy S4 s-a vândut în 17 milioane de exemplare, în ultimul trimestru vânzările celui mai important telefon Samsung au scăzut la doar 13 milioane de exemplare.

Aceste rezultate financiare dezamăgitoare ar putea fi o nouă dovadă că piaţa mondială a telefoanelor inteligente şi-a atins limitele. În plus, concurenţa a crescut. Dacă acum câţiva ani Apple şi Samsung dominau piaţa telefoanelor inteligente, acum producătorii chinezi sau chiar finlandezii de la Nokia au început să aibă un cuvânt tot mai greu de spus.

Care sunt alternativele 

Ca să compenseze scăderea vânzărilor de telefoane, cei de la Samsung ar trebui să forţeze o creştere a vânzărilor de televizoare şi electrocasnice. Iar târgul de electronice din Las Vegas este locul perfect pentru prezentarea noilor produse. Prezentare la care sud-coreenii mai au de lucrat.

Samsung nu înseamnă doar telefoane mobile. Înseamnă şi televizoare, iar compania sud-coreeană a prezentat la târgul din Las Vegas un televizor cu ecran curbat, un fel de ecran de cinematograf în sufragerie. Sau cel puţin aceasta era ideea pe care voiau să o transmită cei de la Samsung.

Aşa că l-au invitat pe Michael Bay, regizorul filmerlor Transformers şi Armageddon să vorbească despre noul televizor. Doar că Bay nu a avut cuvintele la el. Şi nici în prompter.

„Ceea ce încerc să fac ca regizor este să... a disparut tot scrisul, îmi pare rău. Îmi cer scuze, îmi pare rău, îmi pare rău...”, a spus Michael Bay, regizor.

Dar cum publicitatea negativă este tot publicitate, momentul ridicol din timpul prezentării ar putea spori până la urmă popularitatea noului televizor. În același timp, Samsung ar putea încerca să obțină mai mulți bani din vânzarea de electrocasnice. Deși acestea nu sunt tocmai cele mai spectaculoase produse.

„Puteți să spuneți că sunt cinic, dar nu cred că fanii Samsung sau Apple vor petrece ore întregi pe internet, laudându-și cuptoarele inteligente cu microunde”, este de părere Jon Gordon, reporter Reuters.

Așadar, telefoanele și tabletele rămân produsele de bază pentru toate companiile de electronice. Așa că Samsung trebuie să găsească o soluție prin care să le vândă la fel de bine cum le-a vândut în ultimii ani. În caz contrar, compania sud-coreeană ar putea avea o problemă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt la un pas de divort. Un apropiat al cuplului Bennifer a rupt tacerea: “S-a...