Facebook se simte amenințată de Clubhouse, rețeaua exclusivistă propulsată de o discuție între Elon Musk și directorul Robinhood

Data actualizării: Data publicării:
un om se uita la elon musk pe telefon
O discuție între miliardarul Elon Musk și directorul platformei de tranzacționare Robinhood a ajutat la propulsarea noii rețele sociale Clubhouse. Foto: Profimedia Images

Rivalii trebuie uciși din fașă. Aceasta pare să fi fost și încă mai este politica Facebook, cu toate că grupul a intrat în radarul autorităților antitrust. O nouă rețea, Clubhouse, încă exclusivistă, dar cu extindere rapidă, este imediat copiată de Facebook. E un potențial rival, pentru că se dovedește plin de succes acest nou mod de relaționare, așa că Facebook îi face o „sosie” și oferă facilitațile în rețeaua proprie, ca să nu apară vreo amenințare.

The New York Times relatează că această „clonă” a Facebook se află acum în fazele incipiente de dezvoltare şi nu este clar când va fi lansată. Chiar dacă sunt mutle necunoscute, totuși trebuie remarcat răspunsul cu viteza luminii la potențiala amenințare.

Ce este Clubhouse

Clubhouse este o rețea socială doar audio, bazată pe conversații sau povești, inclusiv grupuri de discuție. E o nișă devenită extrem de populară.

Clubhouse a fost lansată abia anul trecut. În decembrie avea 350 de utilizatori, iar acum a ajuns la 600 de mii la nivel global. E o răspîndire rapidă în condițiile în care intrarea în club se face pe bază de invitație din partea unui membru existent.

Recent, și-a sporit notorietatea după ce Elon Musk și directorul executiv al platformei de tranzacționare Robinhood, Vlad Tenev, au avut o convorbire pe această rețea.

Clonarea, arma Facebook

„Clonarea” fără reținere a unor idei a devenit o specialitate Facebook. Nu s-a dat în lături de la așa ceva nici în trecut. De, fapt majoritatea serviciilor suplimentare apărute în rețeaua socială au venit ca răspuns la potențiale amenințări, prin copierea acestor servicii.

A introdus funcții precum Stories and Reels, care au fost inspirate de Snapchat și TikTok. Facebook a clonat și Zoom după ce aplicația de videoconferință a crescut în popularitate. Unii spun, ironic, că probabil ultima idee măreață la Facebook a fost chiar ideea fondatoare.

Ca politică de dezvoltare, Facebook a mers fie pe copiere, fie pe cumpărarea rivalilor. Dacă nu poți învinge concurența, cumpăr-o pur și simplu! Așa s-a întâmplat cu Instagram și WhatsApp. Achiziția Beluga a însemnat, de fapt, cumpărarea tehnologiei care stă la baza platformei Messenger.

Dar pentru că înăbușirea concurenței este deja unul din capetele de acuzare în procesele sale antitrust, Facebook acționează prudent și nu pune bani pe masă pentru a anihila rivalul.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...