Google şi Facebook, investigate în SUA din cauza influenţei lor pe piaţă

Data publicării:
google facebook

Două grupuri de procurori generali din mai multe state americane au anunțat investigaţii separate privind mari companii din domeniul tehnologiei, cum ar fi Google Alphabet și Facebook, din cauza influenţei lor din ce în ce mai crescute pe piaţă, potrivit Reuters, citat de MEDIAFAX.

Prima investigaţie, condusă de procuratura din New York și care include alte șapte state americane și districtul Columbia, se concentrează pe Facebook. A doua, anunțată de procuratura din Texas și care ar putea include până la 40 de alte state, ar putea să vizeze Google, deşi autorităţile nu au specificat despre care dintre companiile mari de tehnologie este vorba.

Odată lăudate ca fiind motoare ale creșterii economice, companiile din social media, de căutare pe internet, comerț electronic și alte tehnologii digitale sunt din ce în ce mai mult în defensivă în urma unor probleme precum încălcarea confidențialității și influența lor foarte mare pe piață.

Politicieni, inclusiv președintele Donald Trump, consumatori, alte firme și autoritățile de reglementare au criticat această influenţă.

"Demarez o anchetă împotriva Facebook pentru a stabili dacă acțiunile lor au pus în pericol datele consumatorilor, au redus calitatea alegerilor consumatorilor sau au crescut prețul publicității", a scris pe Twitter procurorul general din New York, Letitia James.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri