Oraș devenit atracție turistică din cauza unei erori Google Maps

Data actualizării: Data publicării:
Preikestolen

Google Maps este un instrument minunat, însă uneori greșelile pe care le face provoacă urmări nu tocmai fericite. Au simțit-o pe propria piele locuitorii unui orășel din Norvegia, invadat de turiști din cauza unei erori a gigantului online, informează NY Post.

Turiștii care încearcă să găsească faimoasa stâncă Preikestolen cu ajutorul Google Maps sunt direcționați greșit către orașul Fossmork, care se află la aproximativ 30 de kilometri distanță, pe cealaltă parte a fiordului. 

Sute te turiști vin în oraș căutând Preikestolen și suntem nevoiți să îi îndrumăm să o caute de cealaltă parte a fiordului. În sezonul de vară vin în fiecare zi 10-15 mașini”, a declarat Helge Fossmark pentru ziarul norvegian Stavanger Aftenblad.

Un alt rezident al comunei, Gunnar Bøe, a declarat că este vizitat, de asemenea, de turiști confuzi.

Când suntem în cabină, uneori intră doi, trei, patru sau cinci turiști. În fiecare zi. Ei spun că vor să meargă la Preikestolen și nu înțeleg nimic. Google Maps îi aduce pe podul Lysefjord și apoi în Fossmork. Unii chiar se supără când le spunem că trebuie să se întoarcă”, a declarat Bøe. „Le dăm un binoclu să poată vedea Preikestolen și oamenii de acolo. Este destul de amuzant, vin chinezi, japonezi și americani”.

Într-un răspuns oferit NY Post Google spune că încurajează oamenii să raporteze problemele pe care le găsesc, astfel încât să poată continua îmbunătățirea serviciului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri