Sebastian Burduja avertizează că imaginea lui e folosită într-o fraudă online: „Pagina promite câștiguri uriașe”

Data actualizării: Data publicării:
fake news
Reprezentanții ministerului avertizează că semnătura nu este reală şi nu reprezintă avizul Ministrului Energiei. FOTO: Facebook/ Ministerul Energiei

Ministerul Energiei atrate atenţia, miercuri, asupra unei noi tentative de fraudă care foloseşte numele şi imaginea ministrului Sebastian Burduja şi chiar o semnătură a acestuia. A fost construită o pagină care promite câştiguri uriaşe în schimbul unei sume de bani investite.

„Atragem atenţia cu privire la o nouă tentativă de înşelăciune care foloseşte imaginea şi numele Ministrului Energiei, Sebastian Burduja. Recent, am identificat o pagină falsă care promite câştiguri uriaşe peste noapte în schimbul unei sume de bani investite. Mai grav, această pagină conţine şi o semnătură falsă a ministrului”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Ministerului Energiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aceştia avertizează că semnătura nu este reală şi nu reprezintă avizul Ministrului Energiei.

„Recomandăm tuturor să fie extrem de vigilenţi în faţa acestor acte de înşelăciune şi să raporteze imediat paginile de acest gen platformelor corespunzătoare. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, va formula şi de această dată o plângere penală la DIICOT împotriva persoanelor care au creat şi publicat pe internet acest conţinut înşelător şi fals”, au mai transmis oficialii ministerului.

Ministerul Energiei a anunţat, săptămâna trecută, că a fost depusă plângere penală la DIICOT după ce imaginea şi vocea ministrului Sebastian Burduja au fost folosite ilegal într-un videoclip deepfake şi într-un articol fake news, care susţin „în mod fals promovarea de către ministrul Energiei a unei platforme investiţionale create de două companii, cu promisiunea unor câştiguri financiare pentru cetăţeni”.

„Românii ar trebui să fie precauţi în accesarea platformelor care promit profituri uriaşe peste noapte”, afirma atunci Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei nu este singurul a cărui imagine a fost folosită. Recent, imaginea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost folosită pentru a promova o fictivă vânzare de acţiuni la o companie.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri