40 de oameni vor pleca definitiv pe Marte

Data publicării:
9a6ff1094ee65f40bdb90db3feca7d70

Până acum o sută de mii de oameni vor să plece pe Marte. Cei mai mulţi doritori sunt din Statele Unite, China şi Marea Britanie. Printre ei sunt şi opt români. Înscrierile se vor termina la sfârşitul acestei luni. Urmează o a două selecție, iar până la sfârsitul anului vor fi alese 40 de persoane.

Primii patru vor pleca pe Marte în 2023, pentru totdeauna. Alţi patru vor fi trimişi doi ani mai târziu. În 2033, cel puțin 20 de oameni vor trăi și vor munci pe Planeta Roșie.

Primul zbor va costa 6 miliarde de dolari. Fiecare moment al pregătirilor și tot ce fac exploratorii pe Marte se va filma și televiza.

Călătoria va dura şapte luni, într-o navetă spaţială în care nu vor exista nici măcar condiţii minime de igienă personală. Cel mai greu le va fi să se adapteze condițiilor de pe Marte, unde atmosfera este de o sută de ori mai rarefiată decât pe Terra, așa că viaţa nu este posibilă în afara clădirilor presurizate. În capsule vor fi aduse panouri solare şi mâncare, precum şi dispozitive pentru procesarea apei de pe planetă.

Printre cei 40 de oameni sunt și opt români care s-au înscris în programul de colonizare a Planetei Roşii, astfel, ei renunţă la viaţa pe Terra şi se mută definitiv pe Marte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri