Leonardo DiCaprio critică România pentru gunoaiele din păduri

Data actualizării: Data publicării:
Leonardo DiCaprio Announces Major New Climate Commitment In NYC
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 22: Actor Leonardo DiCaprio poses for a photo following a Divest-Invest new conference on September 22, 2015 in New York City. Leonardo DiCaprio joined leaders from the financial, faith and environmental spaces to announce major new divestment commitments and release a comprehensive data of assets divested to date. The group also announced commitments to also invest in clean energy alternatives. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Leonardo DiCaprio a publicat pe contul lui de Instagram o fotografie cu voluntarii Greenpeace care adunau gunoaiele din pădurile României.  Actorul a făcut un apel, pe Instagram, la Guvernul României pentru a proteja din punct de vedere legal bazinul râului Argeș.

Leonardo DiCaprio Announces Major New Climate Commitment In NYC
Foto: Gulliver/Getty Images

Voluntarii Greenpeace adună gunoi dintr-o pădure din România de lângă lacul Vidraru, în bazinul râului Argeș, o zonă amenințtă de exploatarea forestieră ilegală şi distrugerea pădurii. Luna trecută, voluntari Greenpeace din 11 țări (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croația, Finlanda, Slovacia, Slovenia și Elveția) au început să carteze una dintre cele mai bătrâne păduri din Europa pentru a sublinia necesitatea ca Guvernul României să o protejeze din punct de vedere legal”, a scris actorul în vârstă de 41 de ani pe Instagram.

dicaprio instagram romania

Imaginea şi textul au primit 216.000 de aprecieri. De asemenea, în comentarii, fanii actorului și-au arătat susținerea față de ideea enunțată de el. 

Leonardo DiCaprio este un susţinător înfocat al cauzelor ecologiste și militează de mulţi ani pentru protejarea planetei. În 1998 a înființat Fundaţia Leoardo DiCaprio şi a produs documentarul „The 11th Hour”, potrivit căruia lupta împotriva încălzirii globale reprezintă principala provocare cu care se confruntă omenirea în lupta de protejare a mediului înconjurător, scrie News.ro

De asemenea, Leonardo DiCaprio încearcă să ducă o viață cât mai prietenoasă cu mediul, respectiv se deplasează cu bicicleta, foloseşte doar automobile ecologice sau hibdrid, şi-a instalat panouri solare pe acoperişurile tuturor locuinţelor sale şi mănâncă doar produse alimentare din clasa „bio”.

Implicarea sa în cauzele ecologiste i-a adus recunoaşterea internaţională şi a fost desemnat Mesager al păcii pentru climă de către Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, în 2014. Celebrul actor a anunţat, pe 3 aprilie 2015, că se va lansa şi în domeniul hotelier bio şi eco, prin inaugurarea în 2018 a unui complex 100% ecologic, pe insula Blackadore Caye, situată în largul arhipelagului Belize din Marea Caraibilor.

De asemenea, DiCaprio face parte din consiliile de administraţie ale unor organizaţii ecologiste, precum World Wildlife Fund, Global Green USA, International Fund for Animal Welfare şi Natural Resources Defense Council.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri