Apel împotriva scandărilor rasiste și xenofobe. V. Pițurcă: Vreau ca fanii să dea dovadă de fair-play la meciul cu Ungaria

Data publicării:
Piturca la Pireu

Victor Piţurcă are un mesaj pentru fani înaintea meciului cu Ungaria. Selecţionerul îi îndeamnă să evite scandările xenofobe, pentru ca România să nu joace următoare partide de acasă cu porţile închise.

„Rivalitatea dintre cele două țări e binecunoscută. Asta mă interesează mai puțin, important e ca jucatorii să dea dovadă de fair-play. Mi-aș dori ca și spectatorii, la fel, si la sfârșit sa ne bucurăm de cele trei puncte câștigate. Acest lucru este important pentru noi”, a declarat Victor Pițurcă.

În săptămâna meciului România - Ungaria, şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a lansat un apel pentru evitarea incidentelor dintre suporteri.

„Am transmis în presa maghiara că nu mi-aș dori niciun ultras maghiar la meci. Sigur, nu au primit prea bine asta, se vor deplasa în jur de 2.500 – 3.000 de suporteri”, a declarat Csaba Astalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Steaua a avut de suferit din cauza scandărilor rasiste ale suporterilor. Roş-albaştrii disputat meciul cu Aalborg din Europa League cu porţile închise şi au pierdut astfel peste 500.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri