Derby cu tribune pline şi scântei pe parchet

Data publicării:
s06 20derby 20cu 20tribune 20pline 20si 20scantei 20pe 20parchet 20250313-56698

Derby-ul Timişoarei a adunat 2.000 de oameni în sala Olimpia, iar alte câteva zeci au rămas afară după ce porţile au fost închise. Atmosfera de meci mare s-a simţit în tribune, dar şi pe parchet. Echipa de fotbal american, Timişoara 89’ers a susţinut-o pe Timba, în timp ce fanii leilor au fost plasaţi în sectorul rezervat oaspeţilor.

A fost derby şi în teren. Timba a anulat cele zece puncte care o despărţeau de vicecampioană şi şi-a creat un avans de 12 lungimi înainte de pauză, după cele patru triţe reuşite de Horton în sfertul doi.

Srdjan Jovanovic antrenor BC Timişoara

N-am văzut pe nimeni să arunce cum au făcut-o ei în prima repriză. Au dat 53 de puncte până la pauză. Au avut 8 din 11 la 3 puncte. Dacă vă uitaţi al un meci din NBA veţi vedea acelaşi lucru.

BC Timişoara a revenit în sfertul 3 şi a egalat la 75. Finalul a fost incandescent. Downey i-a dus pe lei în avantaj cu 13 secunde înainte de ultima sirenă: 89-88. Murărescu a cerut time-out, Brown a pătruns spre panou dar a fost oprit de Archie. Gazdele au cerut fault, dar arbitrii au dat paşi.

Denham Brown, Timba Timişoara: "Am crezut că s-a fluierat fault. Erau trei jucători în spatele meu. Mi s-a spus că aici respectul arbitrilor nu se primeşte, se câştigă."

Oaspeţii au terminat meciul în atac. Au primit două libere şi posesie după protestele gazdelor. Zlatko Jovanovic a închis tabela la 91-88.

Omul meciului a fost Robert Sarovic. Căpitanul învingătoarei a reuşit primul double-double personal al sezonului, cu 30 de puncte şi 11 recuperări.

Robert Sarovic, BC Timişoara : "A fost cel mai bun joc al meu în acest sezon. Dar efortul echipei e cel mai important, dincolo de câte puncte reuşeşte fiecare."

Victoria în crește lui BC Timișoara șansele pentru locul patru la finalul sezonului regulat. Chiar dacă a pierdut, Timba și-a asigurat locul 13, pentru că Farul a pierdut pe teren propriu meciul cu CSU Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri