La concurenţă cu Olimpiadele. Românul Marius Vizer vrea să organizeze un Campionat Mondial al tuturor sporturilor

Data publicării:
vizer-1

Experienţa de şase ani ca preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo şi proiectele pe care le-a expus la congresul care a avut loc la Sankt Petersburg l-au adus pe Marius Vizer în fruntea Sport Accord. 

Cea mai mare organizaţie din lumea sportului are ca membri 107 federaţii de sporturi olimpice şi neolimpice, însă a stat până acum în umbra Comitetului Internaţional Olimpic.

Ultima ediţie a Jocurilor Olimpice a generat venituri de 7,2 miliarde de euro, însă doar cinci la sută au ajuns la cele 26 de federaţii internaţionale care au organizat competiţia. Vizer vrea să schimbe situaţia şi are în plan organizarea unei competiţii mondiale a tuturor sporturilor.

Prima ediţie, peste 4-5 ani

Doresc ca în 2017 sau 2018 să organizez primele Campionate Mondiale reunite ale unor discipline olimpice și neolimpice, pentru crearea unui eveniment care să susțină financiar federațiile naţionale, continentale şi internaționale”, spune Marius Vizer.

Sub conducerea omului de afaceri român, SportAccord se va preocupa şi de promovarea sportului de masă.

„Tendinţa noastră e întotdeauna de a urmări, a monitoriza şi a promova sportul de înaltă performanţă şi vedetele lui. Însă consider că rolul important al sportului e acela de formator de personalităţi şi de educaţie”, susţine preşedintele SportAccord.

Marius Vizer a mai declarat că vrea să schimbe denumirea organizaţiei în United Sport şi să creeze şi alte mecanisme de finanţare a federaţiilor internaţionale: o bancă internaţională a sportului, o loterie şi o companie de asigurări internaţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri