Săritorul olimpic de la trambulină Ian Matos a murit la doar 32 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Ian Matos
Ian Matos în 2010. Sursa foto: Profimedia Images

Săritorul în apă Ian Matos, component al echipei Braziliei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, a încetat din viaţă marţi la doar 32 de ani, au anunţat surse sportive, citate de agenţia EFE.

Comitetul Olimpic Brazilian (COB) a anunţat decesul sportivului într-un mesaj pe Twitter în care îşi exprimă "profunda tristeţe" pentru "moartea prematură a săritorului olimpic de la trambulină".

Matos se afla internat din 30 octombrie într-un spital din Ilha Governador, Rio de Janeiro, pentru o infecţie în gât, dar starea s-a complicat cu o infecţie pulmonară care a dus la deces.

Sportivul născut în oraşul Muana, din nordul Amazonului, fost scafandru, a concurat în probele de sărituri de la trambulina de 3 m la Jocurile Panamericane din Brazilia (2010, 2014) şi la Jocurile Panamericane de la Guadalajara (2011), Toronto (2015) şi Lima (2019).

De asemenea, el a concurat la Campionatele Mondiale de nataţie de la Kazan (Rusia, 2015) şi Budapesta (2017), precum şi la Jocurile Olimpice din 2016.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri