Triatlonul Deltei: înot, ciclism şi atletism la Tulcea. Un tânăr de 18 ani din Târgu Mureş obţine medalia de aur a ediţiei 2013

Data publicării:
triatlon

 

Medalia de aur a Triatlonului Deltei - Rowmania Delta Thriatlon merge anul acesta la Târgu Mureş: un tânăr de 18 ani a reuşit să treacă primul linia de sosire la atletism, după ce coechipierii lui au făcut faţă cu brio la probele de înot şi ciclism. Competiţia desfăşurată la Tulcea a adunat la start atât copii cât şi adulţi.

Cei mai buni triatlonişti din România şi un mic grup din Ungaria au concurat duminică pe un traseu care le-a testat limitele, dar le-a pus în valoare abilităţile.

La doar 12 ani, Daria Chiper este câştigătoarea categoriei juniori. Pasiunea pentru sport i-a fost insuflată de un prieten de familie care a îndemnat-o şi a ajutat-o să facă înot.

Florin Georgescu, ciclistul orb care a ajuns anul trecut la Londra pe o bicicletă în tandem cu Alexandru Răcănel, a plecat cu entuziasm în competiţia organizată la Tulcea. Intenţia lor: „Să promovăm sportul tandem pe bicicletă ca pe un sport paralimpic”, spune Florin. Partenerul său precizează că „ideea cu bicicleta a venit ca necesitate a lui Florin de a face mişcare.

După primul tur însă, bicicleta în tandem a cedat, iar Florin şi Alexandru au fost descalificaţi. „A fost o mică problemă cu schimbătorul (de viteze), nu am ştiut şi nu am putut să-i remediem defectul”, explică Florin Georgescu.

Câştigătorul triatlonului a fost desemnat un adolescent din Târgu Mureş care a alergat opt kilometri pe străzile oraşului în doar zece minute. „A fost foarte greu”, spune Daniel Attila, câştigătorul. „Este foarte cald şi nu prea am avut umbră”, adaugă el.

Cei mai buni triatlonişti au fost premiaţi în bani şi produse sportive.

Rowmania Delta Triathlon este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 şi se desfăşoară la Tulcea, în cadrul Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle (30 august - 1 septembrie), ajuns deja la ediţia a treia. Rowmania Delta Triathlon face parte din Circuitul Naţional de Triatlon 2013.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri