Unul dintre cele mai importante stadioane din România, în paragină de aproape șapte ani

Data publicării:
stadion farul 17 12 2015 crop
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

S-au dus vremurile în care mii de oameni mergeau pe stadionul Farul din Constanţa pentru un meci de fotbal. Acum, rugina, gunoaiele şi buruienile au ocupat locul care în urmă cu puţini ani găzduia meciuri din campionat sau ale naţionalei României de fotbal.

Ion Constantinescu, fost jucător şi antrenor: Acest stadion nu este al meu, nu este al dumneavoastră, este al oraşului Constanţa, al regiunii Dobrogea, este un bun cum este un muzeu, cum este o şcoală, cum este Cazinoul.

Stadionul a fost inaugurat acum 60 de ani, pe malul lacului Tăbăcărie, în imediata apropiere a mării. Era la acel moment cel mai mare stadion de fotbal din România, locul dedicat echipei Farul Constanţa din 1957. Acum însă, e o ruină.

Lucian Marinof, antrenor al Farului şi fost jucător: Un lucru nu poţi să-l ţii în bune condiţii fără să investeşti. Noi trăim cu speranţa întotdeauna şi cred că nu se poate ca un oraş ca şi cum este Constanţa să nu se trezească odată.

Nici terenul de lângă stadion nu este într-o situație mai bună. Gardul de împrejmuire a început să dispară, porţile de intrare stau să se prăbuşească, iarba crește ca pe câmp, iar terenul de tenis de la poarta principală aproape că nici nu se mai observă.

Problemele au început în anul 2009, atunci când acţionariatul clubului, care a luat în concesiune arena de la Ministerul Tineretului şi Sportului, s-a schimbat. Noua conducerea primitea investiţii cuprinse între trei şi cinci milioane de euro an de an în echipă. În loc de investiţii, s-a ajuns la insolvenţă în doar zece luni de la preluare.

Cererea a venit chiar de la o firmă subordonată Consiliului Judeţean Constanţa pentru o datorie de peste 35.000 de euro. Erau restanţe la servicii de apă şi canal. Acelaşi consiliu judeţean s-a oferit acum să ajute clubul, dar ajutorul a rămas doar pe hârtie.

Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa: Am aprobat în acest an o sumă de bani importantă, 2,7 milioane de lei, pe care cei de la Farul n-au putut să vină să o ridice de la Consiliul Judeţean, pentru că au avut datorii la bugetul de stat.

În total, datoriile totale ale clubului au trecut de un milion de euro în ultimii cinci ani. Pe lista celor care aşteaptă bani de la administratorul stadionului sunt furnizorii, salariaţii şi fiscul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri