Danemarca, în semifinalele EURO 2020 după ce a învins Cehia cu 2-1

Data actualizării: Data publicării:
jucatorii danezi se bucura pentru calificarea in semifinalele euro 2020
Danemarca a învins Cehia în sferturile EURO 2020 și se califică pentru a treia oară în semifinalele unui campionat european de fotbal Foto: Profimedia

Danemarca s-a calificat sâmbătă în semifinalele Campionatului European de fotbal EURO 2020, învingând Cehia, cu scorul de 2-1, pe Stadionul Olimpic din Baku. Danemarca va juca astfel prima sa semifinală europeană după o pauză de 29 de ani, ultima dată cucerind şi trofeul.

După ce a început cu stângul la EURO 2020, odată cu accidentul suferit pe teren de Christian Eriksen, vedeta sa, Danemarca reușește să ajungă pentru a treia oară într-o semifinală de campionat european de fotbal, după cele din 1982 şi 1992. 

În semifinale, nordicii vor întâlni învingătoarea dintre Anglia și Ucraina. Meciul se va juca în data de 7 iulie, de la ora 22:00, pe Stadionul Wembley din Londra.

În cealaltă semifinală se vor înfrunta Italia și Spania. Meciul este programat în 6 iulie, la ora 22:00, tot pe Stadionul Wembley.

Danezii s-au impus sâmbătă împotriva Cehiei prin golurile marcate de Thomas Delaney (5) și Kasper Dolberg (42), în timp ce pentru cehi a înscris golgheterul Patrik Schick (49). Scorul la pauză a fost 2-0 pentru Danemarca.

Danezii au ajuns la şapte meciuri consecutive fără înfrângere contra Cehiei.

Urmăriți live text aici de la meciul Cehia-Danemarca din sferturile de finală ale EURO 2020.

Danezii au 11 goluri marcate la EURO 2020, un record pentru ei la un turneu final.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri