România U21 a început cu un eșec în fața Danemarcei preliminariile pentru EURO 2021

Data actualizării: Data publicării:
mirel radoi

Echipa națională U21 a României a fost învinsă, marți seară, de Danemarca, la Aalborg, scor 1-2, în preliminariile EURO 2021. Nordicii au dominat partida, însă tricolorii au sperat până la final, după golul lui Coman, din minutul 80 și penalty-ul primit în minutul 90+2, ratat de același Coman, potrivit Mediafax.

După un turneu final excelent, în care România a ajuns până în semifinalele Campionatului European din Italia și San Marino, echipa lui Mirel Rădoi a început o nouă campanie de calificare, din care au făcut parte atât jucători din vechea generație, cât și nume noi.

Olsen a deschis scorul după doar trei minute. Danezul a pătruns în careu şi l-a învins pe Aioani cu un şut în forţă. Boboc, Dima, Băluţă şi Paşcanu nu au intervenit, permiţându-le astfel gazdelor să marcheze.

În minutul 16, danezii au lovit bara prin Holse, care a încercat să centreze în faţa porţii, însă mingea a nimerit stâlpul din stânga portarului României. În minutul 28, gazdele au avut o nouă şansă de a face 2-0, însă fundaşul Dima a respins din apropierea liniei porţii.

România a început să devină periculoasă în a doua parte a primei reprize, când Florin Coman a ratat două şase importante.

După pauză, Mirel Rădoi a apelat la mai multe schimbări, însă tot danezii au fost cei care au înscris. Olsen a făcut dubla în minutul 55 și tot jucătorul de la Bologna putea să înscrie și în minutul 66, însă șutul său a lovit bara.

Florin Coman a redus din diferență în minutul 80, cu un șut de la aproximativ 25 de metri, în stilul celui marcat la EURO 2019, contra Angliei.

În minutul 90+2, România a obținut o lovitură de la 11 metri, după un fault comis de portarul danez asupra lui George Ganea. Florin Coman a trimis în partea dreaptă, însă șutul său a fost respins de Christensen.

Astfel, România U21 a început cu un eșec grupa 8 de calificare la EURO 2021, din care mai fac parte Danemarca, Finlanda, Ucraina, Irlanda de Nord și Malta. Următoarele meciuri ale naționalei de tineret vor avea loc pe 10 și 14 octombrie, pe teren propriu, contra Ucrainei și a Irlandei de Nord.


ACTUALIZARE 20:30 - Naționala U21 a României este condusă la pauza meciului cu reprezentativa similară a Danemarcei, la Aalborg, scor 1-0, în preliminariile EURO 2021.

Olsen a deschis scorul după doar trei minute. Danezul a pătruns în careu și l-a învins pe Aioani cu un șut în forță. Boboc, Dima, Băluță și Pașcanu nu au intervenit, permițându-le astfel gazdelor să marcheze.

În minutul 16, danezii au lovit bara prin Holse, care a încercat să centreze în fața porții, însă mingea a nimerit stâlpul din stânga portarului României. În minutul 28, gazdele au avut o nouă șansă de a face 2-0, însă fundașul Dima a respins din apropierea liniei porții.

România a început să devină periculoasă în a doua parte a primei reprize, când Florin Coman a ratat două șase importante.


Știrea inițială:

După duşurile reci suferite de echipa României cu Spania, 1-2, şi cu Malta, 1-0, fanii români aşteaptă cu multă încredere jocul Danemarca U21 - României U21. Este primul joc din campania pentru EURO 2021, care se va desfăşura peste doi ani, între 13 şi 27 iunie, în Ungaria şi Slovenia. Tricolorii fac parte din grupa a 8-a, alături de Danemarca, Ucraina, Irlanda de Nord, Finlanda și Malta, scrie digisport.ro. Meciul a început la ora 19:30.

Echipele de start

România: 12. Aioani – 18. Rațiu, 4. Pașcanu, 3. Dima, 2. Boboc – 17. Olaru, 5. Băluță-cpt, 8. Dragomir – 10. Drăguș, 11. Petre, 7. Coman.
Selecționer: Mirel Rădoi
Rezerve : 23. Dur-Bozoancă – 6. Grigore, 9. Ganea, 14. Oaidă, 15. Chindriș, 19. Velisar, 20. Ciobanu, 21. Neicuțescu, 22. Dobre

Danemarca: 1 Christensen - Anyembe, 6 Sorensen, 5 Nelson, 2 Poulsen - 8 Hjulmand, 19 Nartey, 17 Holse - 7 Olsen, 10 Bruun Larsen, 14 Dreyer

George Puşcaş, unul dintre cei mai buni jucători ai României la EURO 2019, a ţinut să le transmită un mesaj noii generaţii, care începe în această seară campania pentru Euro 2021. „Le urez multă baftă, pentru că au nevoie, lui Mister, jucătorilor de acolo, întrucât sunt jumătate care au evoluat cu noi”, a transmis atacantul care a înscris pentru România în meciul cu Malta, 1-0.

Echipa de tineret a României se va prezenta pe teren cu un nou sistem, un 4-2-3-1, dar în care jucătorii vor pune accent pe aceeaşi idee. „Vom implementa un alt sistem de joc, dar filosofia va fi aceeași. Veți vedea aceleaşi lucruri bune ca până acum. Vrem totuşi să aducem în plus temporizarea, cred că asta ne-a lipsit până acum”, a afirmat Mirel Rădoi, antrenorul selecționatei Under 21.

În perioada pregătirii pentru Euro 2019, unde România a ajuns până în semifinale, jucătorii lui Mirel Rădoi au disputat un meci amical cu Danemarca U20, pe care au învins-o cu 1-0. Chiar dacă România era cu echipa U21, iată că lotul construit la începutul campaniei de Daniel Isăilă şi continuat de actualul selecţioner îşi arată roadele. Rădoi are 7 jucători de la jocul de atunci, în timp ce gazdele vor avea 9 fotbalisti în lot.

Programul României U21 în grupa a 8-a pentru EURO 2021

  • 10 septembrie 2019: Danemarca – România (19:30)
  • 10 octombrie 2019: România – Ucraina
  • 14 octombrie 2019: România – Irlanda de Nord
  • 14 noiembrie 2019: România – Finlanda
  • 19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România
  • 31 martie 2020: România – Danemarca
  • 4 septembrie 2020: Finlanda – România
  • 8 septembrie 2020: Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Ucraina – România
  • 13 octombrie 2020: România – Malta

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Andrea Bocelli, vacanță pe un iaht de lux în Italia. Artistul, însoțit de Veronica Berti și de mai mulți...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...