Galerie Foto FCSB este noua campioană a României. Echipa nu mai câştigase titlul din 2015

Data actualizării: Data publicării:
meci fcsb farul constanta
FCSB nu mai câştigase titlul din 2015. FOTO: Inquam Photos / Bogdan Buda

FCSB a câştigat titlul de campioană a României la fotbal, sâmbătă seara, după ce a învins-o pe Farul Constanţa cu scorul de 2-1 (1-0), pe Arena Naţională din Capitală, în etapa a şaptea a fazei play-off a Superligii.

FCSB s-a impus prin golurile marcate de David Miculescu (26) şi Alexandru Băluţă (84), în timp ce pentru fosta campioană a înscris Rivaldinho (79). FOTO: Inquam Photos/ Bogdan Buda
FCSB s-a impus prin golurile marcate de David Miculescu (26) şi Alexandru Băluţă (84), în timp ce pentru fosta campioană a înscris Rivaldinho (79). FOTO: Inquam Photos/ Bogdan Buda

FCSB s-a impus prin golurile marcate de David Miculescu (26) şi Alexandru Băluţă (84), în timp ce pentru fosta campioană a înscris Rivaldinho (79).

FCSB a mai avut două ocazii uriaşe de gol, ambele prin Darius Olaru (77, 90+3 - bară), ambele în situaţii de unu la unu cu portarul.

FCSB nu mai câştigase titlul din 2015

FCSB nu mai câştigase titlul din 2015, de atunci având şapte clasări pe locul secund şi una pe locul cinci.

„Roş-albaştrii” mai aveau nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura titlul, cu trei etape înainte de finalul sezonului, dar au obţinut victoria.

FCSB e neînvinsă în play-off, având cinci victorii şi două egaluri.

Farul a pierdut al doilea său meci în play-off, având patru victorii şi un egal.

În cele patru dueluri directe din această stagiune, FCSB a învins cu 1-0 în deplasare şi a remizat acasă (1-1) în sezonul regulat, iar în play-off a învins-o pe Farul cu 1-0 şi 2-1.

FC FCSB - FC Farul Constanţa 2-1 (1-0), Arena Naţională - Bucureşti

Au marcat: David Miculescu (26), Alexandru Băluţă (84), respectiv Rivaldinho (79).
Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş); arbitri asistenţi: Ferencz Tunyogi (Zalău), Stelian Slabu (Braşov); al patrulea oficial: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe)
Arbitru video: Szabolcs Kovacs (Carei); arbitru asistent video: Vasile Marinescu (Bucureşti)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) - CCA, Romulus Chihaia (Bucureşti) - LPF

Gigi Becali a declarat, sâmbătă seară, după ce FCSB a câştigat titlul, că trebuie neapărat să aducă la echipă şapte sau opt jucători, deoarece doreşte ca în sezonul viitor echipa să ajungă în cupele europene cât mai departe.

„Noi nu trebuie să uităm niciodată şi trebuie să analizăm ce se întâmplă în fotbalul românesc. Dinamo, Rapid... Ăsta este meritul meu, că am ţinut echipa tot timpul în frunte. Ce s-a întâmplat în seara asta este cununa. Noi am câştigat en fanfare. Putea să fie 5-1. Acum suntem campioni. Să se bucure toată lumea... Acum noi trebuie să vedem ce înseamnă titlul ăsta. Pentru ce l-am luat? Dacă nu mergem în cupele europene degeaba. Nu mă interesează titlul dacă nu mă duc în cupele europene. Trebuie să iau 7-8 jucători neapărat. Din campionatul românesc vreo trei îi ştiu. Alibec, poate Louis Monteanu, mai sunt şi de la Craiova... Vreau să iau jucători pe care mâine să-i pun să joace”, a spus Becali la Digi Sport.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri