Fotbal în vreme de război. Mircea Lucescu povestește ce s-a întâmplat când sirenele antiaeriene au început să sune în timpul meciului

Data actualizării: Data publicării:
mircea lucescu
Mircea Lucescu a povestit ce s-a întâmplat când alarmele antiaeriene au început să sune chiar în timpul meciului pe care echipa sa, Dinamo Kiev, îl juca la Liov duminică, 9 octombrie 2022 Foto: Profimedia Images

Emoții pentru Mircea Lucescu și Dinamo Kiev la meciul disputat duminică seară: partida cu Ruh Liov a fost întreruptă de urgență, în a doua repriză, din cauza unei alerte de raid aerian. Celebrul antrenor a povestit la Digi24 ce s-a întâmplat din acel moment.

În minutul 80, jucătorii lui Mircea Lucescu conduceau cu scorul de 2-0, când jocul a fost întrerupt, din cauza unei alerte aeriene. Arbitrul a trimis ambele echipe la cabine și luminile de pe stadion au fost stinse. Antrenorul român spune că a fost greu mai ales pentru jucătorii ucraineni, îngrijorați pentru familiile lor.

„Toată lumea trebuie să se adăpostească. E destul de straniu. Te retragi de pe teren, te adăpostești în cabine și acolo stai, te uiți unul la altul, nu știi ce se întâmplă, jucătorii se uită pe telefoane, comunică cu părinții sau cu rudele din alte regiuni ale Ucrainei, se informează ce se întâmplă și-acolo. Bine că s-a terminat fără niciun fel de altă consecință!”, a declarat Mircea Lucescu la Digi24.

Antrenorul povestește că toți sportivii se așteaptă să treacă și prin astfel de situații. Ei au primit instrucțiuni cu privire la regulile pe care trebuie să le urmeze în caz de urgență.

„Imediat, ieșim de pe teren, arbitrul decide acest lucru, iar când reintrăm pe teren, suntem obligați să semnăm niște documente că suntem de acord ca meciul să se reia. Am semnat și acest document”, a povestit antrenorul român, care antrenează echipa Dinamo Kiev din 2020.

După aproximativ o oră, s-a decis reluarea meciului dintre Ruh Liov și Dinamo Kiev.

Echipa lui Mircea Lucescu a reușit să mai dea un gol împotriva echipei din Liov, așa că a câștigat partida cu 3 la 0.

„În Ucraina s-a mai întâmplat ca meciurile să fie întrerupte din cauza alarmelor, dar mie pentru prima dată mi s-a întâmplat așa ceva.  Trebuia să mai trăiesc și o astfel de experiență: fotbal în vremea războiului!”, a conchis experimentatul antrenor.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri