Liga I ar putea avea 18 echipe şi în ediţia 2013-2014. Mircea Sandu: Specialiştii caută soluţii

Data publicării:
mircea sandu RESIZE -Mediafax Foto-Bogdan Iordache-1

A fost o şedinţă tensionată la Comitetul Executiv, în cadrul căreia, conform lui Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, Mitică Dragomir, preşedintele LPF, s-a certat cu Mircea Sandu. Primul chiar a părăsit nervos şedinţa, nu înainte de a-i arunca vorbe grele lui Sandu. „Tu ai îmbârligat membrii Comitetului Executiv să excludă Craiova şi ne-ai distrus pe toţi. Din cauza ta o să-mi pierd casele", ar fi spus Dragomir. 

Incidentul a fost recunoscut chiar de Mircea Sandu.

"Domnul Dragomir s-a supărat foarte tare, spunând că iar ne ia DNA-ul. Şi a plecat. Păcat, pentru că lucrurile au decurs normal. Dacă Universitatea Cluj are o hotărâre favorabilă la TAS, ce facem? Jucăm cu 17 echipe, cine va fi a 18-a? Şi am spus să se întâlnească secretarul general al ligii cu secretarul general al federaţiei, să se întâlnească cu oamenii care se ocupă de competiţii. Să se gândească la baraje, nu ştiu, habar nu am. Să se ocupe, să găsească o soluţie. Asta a fost cu sistemul competiţional, a rămas ca la început, nu ştim încă ce se va întâpla. Vom avea un Comitet Executiv pe data de 6 iulie. Să găsească o soluţie să fie 18 echipe. De ce? Pentru că liga doreşte să aibă contractul în derulare (n.r. - al drepturilor TV), să vină bani în fotbal, să-i dea mai departe. Să se întâlnească specialiştii să găsească soluţii. Nu ştiu, să se modifice regulamentul, să-i dai o aplicare retroactivă, nu ştiu. Au timp până la decizia TAS", a declarat Mircea Sandu.

Acesta militează pentru o primă ligă cu 16 sau 17 echipe, câte rămân după procesul de licenţiere, în timp ce Dumitru Dragomir doreşte 18 echipe, pentru a nu fi afectat contractul cu deţinătorii drepturilor TV.

Care este situaţia în momentul de faţă

Cluburile Concordia Chiajna, CSMS Iaşi şi Gloria Bistriţa au retrogradat la finalul ediţiei 2012-2013, încheind campionatul pe poziţiile 15, 17, respectiv 18 ale clasamentului.

Dintre cele 18 grupări din Liga I, cluburile Rapid, Universitatea Cluj şi CS Turnu Severin nu au primit licenţa pentru a evolua în ediţia 2013-2014 a Ligii I şi au fost retrogradate. Universitatea Cluj a contestat decizia FRF la TAS şi va primi un răspuns la 5 iulie. CS Turnu Severin (locul 16) a retrogradat şi în urma rezultatelor obţinute în Liga I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri