UEFA a amânat din nou verdictul în cazul excluderii Stelei: marți, după 17:00

Data publicării:
steaua24

Steaua află marţi după ora 17:00 dacă va fi sau nu exclusă din cupele europene, asta dacă UEFA nu amână din nou publicarea deciziei luată vineri. Comisia de Disciplină a forului european a analizat condamnarea lui Gigi Becali pentru dare de mită în Dosarul Valiza.

Actualizare: Potrivit Digi Sport, cotidianul turc Fanatik, cel care anunţase în această dimineaţă ce sancţiuni riscă Fenerbahce şi Beşiktaş, scrie că o decizie din partea UEFA va fi făcută publică după ora 17:00.

UEFA a ales să facă publică decizia Comisiei de Disciplină în același timp pentru toate cele trei echipe.


În cursul serii de luni, emblema echipei din Ghencea a dispărut din secţiunea dedicată Ligii Campionilor pe site-ul UEFA Champions League.

Regulamentul în vigoare al forului continental prevede următoarele: „Un club nu va putea participa în Champions League în cazul în care a fost implicat direct sau indirect în orice activitate care vizează aranjarea sau influențarea rezultatului unui meci la nivel național sau internațional, după intrarea în vigoare a articolului 50 (3) din Statutul UEFA.”

În cazul descalificării, echipa ar putea pierde zeci de milioane de euro, bani proveniţi din bilete, transferuri şi participări în competiţia internaţională.

Sezonul 2012-2013 a fost unul spectaculos pentru echipa din Ghencea. În Europa League, Steaua a ţinut piept unor echipe de mare de mare valoare precum Ajax Amsterdam. A adunat aproape 60.000 de oameni pe Arena Naţională când a jucat contra celor de la Chelsea Londra. Echipa a făcut spectacol şi în campionat: Steaua a avut media cea mai mare a spectatorilor prezenţi pe stadion, peste 20.000 de fani - o reţetă financiară de succes pe care clubul ar pierde-o dacă este eliminată anul acesta din competiţiile europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri