Galerie Foto JO 2020. România câștigă primul meci la Jocurile Olimpice. Naționala a învins Honduras după un autogol

Data actualizării: Data publicării:
nationala romaniei meci la jocurile olimpice
România a câștigat primul meci de la Jocurile Olimpice 2020 împotriva selecționatei din Honduras. Foto: Profimedia Images

Naţionala de fotbal a României a revenit la Jocurile Olimpice după o absenţă de 57 de ani și a învins Honduras cu 1 - o. România a câștigat după un autogol al echipei adverse. Următorul meci al „tricolorilor” va avea loc duminică, 25 iulie, de la ora 14 (ora României), împotriva Coreei de Sud. 

România a marcat unicul gol al partidei chiar înainte de pauză. Ciobanu a centrat din corner, Oliva a respins nefericit, iar mingea a intrat în poarta Hondurasului. Astfel, România a obţinut o victorie foarte importantă, prin autogolul lui Elvin Oliva (45+1).

Jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi nu au făcut un meci grozav, au fost dominaţi categoric în repriza secundă, însă au fost aproape perfecţi în apărare, notează Agerpres.

Portarul Aioani s-a remarcat mai ales la şutul lui Pineda de la 16 metri (10), însă nu a avut emoţii la balonul expediat de Benguche (22).

România a reuşit să se apropie de poarta adversă prin Ganea (33), al cărui şut a fost deviat în corner.

Honduras, semifinalistă la Jocurile din 2016, de la Rio, a fost aproape de deschiderea scorului, după o eroare a lui Marin (39), când Benguche l-a driblat pe Aioani, dar Ghiţă a respins din faţa porţii goale.

Finalul primei reprize a aparţinut tricolorilor. Raţiu a pătruns pe partea dreaptă şi a şutat periculos pe lângă poartă (42). România a deschis scorul la ultima faze a primei părţi: Ciobanu a executat un corner cu efect la colţul scurt, iar fundaşul Oliva a deviat mingea în propria poartă (45+1).

România a avut şi prima oportunitate notabilă din repriza secundă, însă Dobre a trimis pe lângă o minge întoarsă în careu de Ganea (61).

În min. 67, România a ratat şansa de a tranşa soarta partidei, Perello apărând şutul lui Sefer. Rapidistul a expediat primul şut pe poartă al echipei noastre. Tot el a fost periculos în min. 86, dar şutul său din careu nu i-a dat emoţii lui Perello.

Hondurasul a mai avut două şanse bune, prin Reyes (83), care a reluat peste poartă din careu o centrare de pe stânga, şi o reluare la colţul scurt a lui Martinez (90), la centrarea lui Decas.

Echipa Națională a României la Jocurile Olimpice. Foto: Facebook
Echipa Națională a României la Jocurile Olimpice. Foto: Facebook

Clasamentul Grupei B

1. România 3 puncte

2. Noua Zeelandă 3 puncte

3. Honduras 0 puncte

4. Coreea de Sud 0 puncte

În celălalt meci din grupă, echipa Noii Zeelande a învins selecţionata Coreei de Sud cu scorul de 1-0 (0-0).

Duminică 25 iulie se vor disputa partidele Noua Zeelandă - Honduras (ora României 11:00, Kashima) şi România - Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima), iar miercuri 28 iulie sunt programate ultimele meciuri din grupă, România - Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo) şi Coreea de Sud - Honduras (ora României 11:30, Yokohama). Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri