Video Momentul în care Ana Maria Popescu refuză să dea mâna cu ministrul Sportului. Reacția lui Eduard Novak după incidentul de la aeroport

Data actualizării: Data publicării:
ana maria poescu trece pe langa eduard novak la aeroport si nu da mana cu el
Ana Maria Popescu l-a lăsat pe ministrul Eduard Novak cu mâna întinsă. Sursă foto: captură video

Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu ministrul Sportului, Eduark Novak, care a mers să o întâmpine la aeroport după ce s-a întors cu medalia de argint de la Tokyo. În imaginile postate chiar pe pagina de Facebook a ministrului se vede cum sportiva trece pe culoarul aeroportului lăsându-i cu mâna întinsă atât pe Eduard Novak, cât și pe un alt oficial venit la ceremonie. În declarația de presă susținută la aeroport, Ana Maria Popescu a fost foarte critică cu ministrul Sportului, acesta precizând ulterior că el nu a vrut să o atace pe spadasină.

Ana Maria Popescu a intrat marți pe culoarul de la aeroport, unde așteptau ministrul Eduard Novak și mai mulți oficiali, făcând un salut milităresc, cu mâna la chipiu. Ministrul i-a întins mâna să i-o strângă, însă Ana Maria Popescu n-a schițat niciun gest, trecând pe lângă el. Mai mult, ea s-a ferit de un alt oficial, o femeie, care s-a apropiat de ea să-i strângă mâna.

Ulterior, timpul declarației de presă de la aeroport, Ana Maria Popescu l-a atacat pe Eduard Novak, care spusese că și dacă ar fi avut un buget de cinci milioane de lei, tot n-ar fi luat aurul la Olimpiadă.

"Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane. Dar nu e o problemă, mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia", a spus Ana Maria Popescu.

Ministrul Sportului a revenit asupra incidentului și declarațiilor, precizând într-o postare pe Facebook că nu a vrut să o atace pe Ana Maria Popescu și că afirmația sa a fost greșit interpretată.

"Am mers cu mare emoție și bucurie să îi întâmpin astăzi pe sportivii noștri care au revenit de la Tokyo. M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declarațiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obținută cu atâta muncă. Știu ce greu se câștigă o medalie, știu câtă muncă e în urmă, câți ani de sacrificii și renunțări. Ca ministru, dar și ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă. Nimic din cele declarate de mine nu a fost îndreptat împotriva Anei Maria Popescu, pentru care am toată aprecierea și admirația. Este o sportivă de mare valoare, iar medalia ei vine pe fondul multor ani de muncă, nu al celor șase luni de când sunt eu ministru. Răspunsul meu la o întrebare legată de buget a fost interpretat și comentat ca un atac la adresa Anei. Citiți, vă rog, postarea mea din momentul câștigării medaliei! Aceea este declarația mea despre ea. Mă doare să vad sportivii loviți. Cuvintele dor mai mult decat faptele. Titlurile din ziare, așa cum a afirmat și Ana, dor și mai mult", a scris Novak pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri