România vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2028

Data actualizării: Data publicării:
jocuri olimpice
Oficialii COSR vor înscrierea României pe lista ţărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028. Foto: Profimedia Images

Premierul Nicolae Ciucă a avut marți o discuție cu șefii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care i-au prezentat premierului iniţiativa de a înscrie România pe lista ţărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2028. 

România ar putea organiza Jocurile Olimpice de iarnă pentru Tineret din 2028 dacă îmbunătăţeşte infrastructura necesară, a declarat marţi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, pentru Agerpres.

El a precizat că urmează să transmită premierului un raport în ceea ce priveşte infrastructura de care dispune România în acest moment pentru sporturile de iarnă.

La întrevederea cu șefii COSR, premierul Nicolae Ciucă şi-a exprimat susţinerea faţă de consolidarea bazelor sportive şi a subliniat necesitatea abordării cu maximă seriozitate a pregătirii sportivilor de înaltă performanţă, într-o întrevedere pe care a avut-o, marţi, la Palatul Victoria, cu oficiali ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, participanţii au analizat stadiul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing şi starea infrastructurii sportive de înaltă performanţă.

„Premierul şi-a exprimat susţinerea faţă de consolidarea bazelor sportive, subliniind necesitatea abordării cu maximă seriozitate a pregătirii sportivilor”, se arată în comunicat.

În cadrul dialogului, precizează sursa citată, oficialii COSR au prezentat iniţiativa de a înscrie România pe lista ţărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028. (n.red. JO de Tineret din 2028)

La întâlnire au participat preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi secretarul general al COSR, George Boroi, alături de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu.

Erată: Acest text a fost modificat, cu mențiunea că este vorba despre ediția JO de Tineret din 2028. În varianta inițială, potrivit comunicatului de presă al Guvernului, se vorbea despre „inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri