Australian Open: Halep și Cîrstea s-au calificat în turul doi, Begu și Buzărnescu, eliminate. Sorana a eliminat-o pe Țig

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep și Sorana Cîrstea, pe teren, în timpul unui turneu de tenis
Simona Halep și Sorana Cîrstea. Fotografii: Profimedia Images

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au calificat în turul doi la Australian Open. Irina Begu și Mihaela Buzărnescu au fost eliminate încă din primul tur. Una dintre partide a avut protagoniste două românce, astfel că Sorana Cârstea s-a duelat cu Patricia Țig pe care învins-o în două seturi, potrivit Agerpres. Ambele jucătoare calificate în turul al doilea își cunosc viitoarele adversare.

Ana Bogdan, eliminată în două seturi de Collins

UPDATE marți, 9 februarie, ora 10:30 - Ana Bogdan a fost învinsă de americanca Danielle Collins cu 6-3, 6-1, marţi, la Melbourne, în prima rundă a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Ana Bogdan (28 ani, 96 WTA) a cedat după doar 65 de minute de joc, în ciuda unui început bun, în care a condus cu 2-0. Apoi, americanca a controlat jocul şi s-a impus clar.

Danielle Collins (27 ani, 40 WTA) a fost mai agresivă şi a greşit mai puţin decât Ana, încheind cu 4 aşi şi 3 duble greşeli, 30 de winners şi 15 erori neforţate. Bogdan a avut 3 aşi, 3 duble greşeli, 12 mingi direct câştigătoare şi 18 erori neprovocate. Dacă americanca a fructificat 5 mingi de break din 6, Ana Bogdan a câştigat doar una din şase.

Bogdan se impusese în singurul lor meci direct anterior, în 2018, în sferturi la Monterrey, cu 6-2, 6-4.

Ana Bogdan va primi un cec de 100.000 de dolari australieni şi 10 puncte WTA pentru evoluţia sa.

Serena Williams, calificare ușoară în turul doi la AO, într-o ținută excentrică

UPDATE 13:45 - Americanca Serena Williams a debutat la Australian Open într-un combinezon Nike cu un singur picior, în culorile negru, roşu şi roz, la prima sa partidă disputată luni la Australian Open, aducându-i un omagiu campioanei olimpice de atletism Florence Griffith Joyner, renumită pentru unghiile ei lungi şi colorate şi echipamentul extravagant, transmite Reuters.

Williams a eliminat-o pe germanca Laura Siegemund (6-1, 6-1).

Recordurile mondiale stabilite de FloJo la JO 1988 de la Seul, în probele de 100 şi 200 m, rezistă şi azi, deşi moartea ei timpurie, la doar 38 de ani, a alimentat suspiciunile cu privire la utilizarea steroizilor, aspect care i-a afectat imaginea.

serena williams australian open 2021 profimedia
Americanca Serena Williams a debutat la Australian Open într-un combinezon Nike cu un singur picior. Foto: Profimedia

Sorana Cîrstea a învins-o pe Patricia Ţig, în primul tur la Australian Open

Sorana Cîrstea a învins-o pe Patricia Ţig cu 6-2, 6-1, luni, la Melbourne, într-un duel românesc desfăşurat în prima rundă a turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Cîrstea (30 ani, 68 WTA) s-a impus în doar 59 de minute în faţa compatrioatei sale, Ţig (26 ani) fiind mai bine clasată în ierarhia mondială (56 WTA).

Sorana a început în forţă şi a condus cu 3-0, iar apoi s-a mers cu serviciul până la 5-2, când Cîrstea a făcut un nou break, încheind setul cu 6-2. În actul secund, Sorana a condus jocul şi mai autoritar şi a avut 5-0, înainte ca Patricia să ia singurul său ghem (6-1).

Cîrstea a încheiat cu 4 aşi şi 2 duble greşeli, a fost net superioară la ambele servicii, Ţig beneficiind de o singură minge de break, pe care a ratat-o. Sorana a totalizat 22 de winners, faţă de doar 6 pentru Ţig, iar la erori neprovocate raportul a fost destul de echilibrat, cu 13 pentru Cîrstea şi 11 pentru Ţig.

Patricia Ţig va primi un cec de 100.000 de dolari australieni şi 10 puncte WTA, urmând să joace şi la dublu, alături de Monica Niculescu, împotriva altei perechi române, Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 150.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi cehoaica Petra Kvitova, cap de serie numărul 9, care a dispus de belgianca Greet Minnen cu 6-3, 6-4.

Kvitova (30 ani, 8 WTA) are 5-2 în meciurile directe cu Cîrstea.

Simona Halep a câştigat la pas

Simona Halep, a doua favorită, a câştigat la pas meciul cu australianca Lizette Cabrera, 6-2, 6-1, luni, la Melbourne, în prima rundă a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Halep (29 ani, 2 WTA), semifinalistă anul trecut, a avut nevoie de doar 59 de minute pentru a trece de Cabrera (23 ani, 140 WTA), beneficiara unui wildcard.

Halep nu a părut să aibă probleme la spate, cum s-a întâmplat în meciul cu Ekaterina Alexandrova, în sferturi la Gippsland Trophy, şi a condus cu 4-0 în primul set şi cu 5-0 în al doilea, înainte de permite adversare să puncteze.

Simona a încheiat cu 14 mingi direct câştigătoare, faţă de doar 7 ale adversarei, dar a făcut destul de multe erori neforţate, 18, Cabrera totalizând 28.

Halep şi-a asigurat un cec de 150.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, urmând ca în turul secund să joace contra altei australience, Ajla Tomljanovic, care a dispus de japoneza Misaki Doi cu 6-2, 6-1 în primul tur.

Halep a câştigat toate cele patru meciuri directe cu Tomljanovic (27 ani, 72 WTA).

Mihaela Buzărnescu, învinsă de Bianca Andreescu în primul tur

Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de canadianca de origine română Bianca Andreescu în trei seturi, cu 6-2, 4-6, 6-3, luni, la Melbourne, în prima rundă a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Mihaela Buzărnescu (32 ani, 138 WTA), intrată pe tabloul principal din postura de ''lucky loser'', s-a înclinat după circa două ore de joc (2 h 2 min), dar a avut la un moment dat şansa de a tranşa meciul în favoarea sa.

Andreescu (20 ani, 8 WTA), la primul său meci oficial după o pauză de 15 luni, a dominat clar primul set, adjudecat cu 6-2. Buzărnescu a rupt echilibrul în setul secund la 2-2, cu un break, s-a desprins la 4-2 şi şi-a păstrat avantajul până la finalul setului (6-4). În decisiv, cele două jucătoare au mers cap la cap, iar la 3-3, Buzărnescu a ratat trei mingi de break. Andreescu a reuşit să reziste şi a luat avantaj (4-3), iar în ghemul următor a făcut un break, care s-a dovedit decisiv pentru soarta meciului, câştigând setul cu 6-3.

Buzărnescu a încheiat meciul cu 3 duble greşeli, iar Andreescu a avut 3 aşi, reprezentanta Canadei fiind mai bună la ambele servicii. Andreescu a dominat la capitolul mingi direct câştigătoare, 27-11, dar a făcut şi mai multe erori neforţate, 34-29.

Bilanţul era egal în meciurile directe, după ce Mihaela a câştigat în 2015 la Toronto (ITF), cu 6-0, 6-2, în primul tur, iar Bianca s-a impus în optimi la Acapulco în 2019, cu 6-2, 7-5.

Buzărnescu s-a ales pentru participare cu 100.000 de dolari australieni şi cu 10 puncte WTA, iar Andreescu, a cărei adversară din turul următor va fi taiwaneza Su-Wei Hsieh, şi-a asigurat 150.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA.

Mihaela Buzărnescu va evolua şi la dublu, unde o va avea ca parteneră pe Ankita Raina (India), cele două urmând să înfrunte cuplul australian Olivia Gadecki/Belinda Woolcock în primul tur.

Irina Begu, învinsă de Nina Stojanovic

Irina Begu a fost învinsă de sârboaica Nina Stojanovic cu 6-3, 6-4, luni, la Melbourne, în prima rundă a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Begu (30 ani, 79 WTA), care venea după meciuri foarte lungi jucate săptămâna trecută la Gippsland Trophy, a acuzat probleme fizice, având nevoie de intervenţia medicului în acest meci. Românca s-a înclinat la capătul unui meci care a durat o oră şi 43 de minute în faţa unei jucătoare mai slab clasate în ierarhia mondială (24 ani, 100 WTA).

Begu a încheiat cu 3 aşi şi 6 duble greşeli, în timp ce Stojanovic a avut un as şi 65 duble greşeli. Diferenţa a fost făcută la punctele cu al doilea serviciu şi la mingile de break, capitol la care Begu a fructificat doar 2 mingi din 10, iar Stojanovic 4/7. Românca a încheiat cu 20 de winners, faţă de 25, cât a avut Stojanovic, raportul fiind echilibrat la erorile neprovocate (28 Begu, 27 Stojanovic).

Begu s-a ales cu un cec de 100.000 de dolari australieni şi 10 puncte WTA. Ea va evolua şi la dublu, alături de argentinianca Nadia Podoroska, urmând să o aibă din nou adversară pe Nina Stojanovic, care va face pereche cu Darija Jurak (Croaţia).

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri