Nr. 12 WTA câștigă turneul Miami Open 2018

Data actualizării: Data publicării:
sloane stephens shutterstock_712115212
Foto: Shutterstock

Americana Sloane Stephens, nr. 12 în clasamentul WTA, este câștigătoarea - oarecum surprinzătoare - a turneului din acest an Miami Open. Ea e învins-o în finala de sâmbătă pe letona Jelena Ostapenko, nr. 5WTA, în două seturi, cu 7-6, 6-1.

sloane stephens shutterstock_712115212
Foto: Shutterstock

Duelul mai tinerei câştigătoare de la Roland Garros, Ostapenko, 20 de ani, cu învingătoarea de la US Open (în vârstă de 25 de ani) a fost prima lor întâlnire în circuitul WTA și se pare că experiența și avantajul de a juca acasă și-au spus cuvântul. Stephens a câștigat într-o oră și jumătate de joc. Primul set a fost dificil și strâns, a durat aproape o oră, după care setul al doilea a fost rezolvat în doar 35 de minute de jucătoarea de culoare.

Ostapenko a pierdut finala după ce la Miami Open nu pierduse niciun set în celelalte meciuri.

Ambele jucătoare, care au câte un titlu la un turneu de Grand Slam, se calificaseră în prima lor finală Premier Mandatory din carieră.

Miami Open 2018, care a adus la start nume mari ale tenisului mondial, a fost un turneu al surprizelor, cu eliminări neașteptate în serie. Nr. 1 mondial, Simona Halep, a pierdut în turul al treilea în fața polonezei Agnieszka Radwanska, nr. 32 WTA.

Datorită performanței obținute la Miami, Sloane Stephens va urca pe locul 9 WTA. La Miami, Stephens a întâlnit-o în turul trei pe Monica Niculescu, dar românca a abandonat în setul decisiv. Cu sportivitate, Stephens a recunoscut ulterior că a fost unul dintre cele mai dificile meciuri.

Trofeul de sâmbătă este al şaselea din cariera lui Sloane Stephens, după cele obţinute la Washington în 2015, Charleston, Acapulco şi Auckland în 2016 şi US Open în 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri