Presa internațională, fascinată de regina absolută a tenisului

Data actualizării: Data publicării:
2018 French Open - Day Fourteen
Foto: Guliver/Getty Images

„Simona Halep este REGINA tenisului mondial: Campioană la Roland Garros şi nr. 1 WTA. Simona Halep are lumea la picioare: este noua campioană de la Roland Garros, după ce a câştigat cea de-a treia finală jucată pe zgura pariziană. A pierdut în 2014 şi 2017, dar pentru Simona a venit şi momentul de glorie”.  Federaţia Internaţională de Tenis a felicitat-o, sâmbătă, printr-un mesaj postat pe Facebook, pe Simona Halep pentru trofeul câştigat la Roland Garros.

2018 French Open - Day Fourteen
Foto: Guliver/Getty Images

„Felicitări imense, Simona Halep! Românca este în sfârşit campioană de Grand Slam, după o finală fabuloasă la Roland Garros”, este mesajul ITF.

Site-ul oficial al turneului de la Roland Garros notează, sâmbătă, după ce Simona Halep a câştigat ultimul act cu Sloane Stephens, că românca „a alungat fantomele”, după ce a pierdut precedentele trei finale de Grand Slam. Pe pagina de Facebook a competiţiei, prima reacţie de după meci a fost: „S-a născut o campioană”.

La rândul ei, presa internațională apreciază la unison preformanța româncei, subliniind că vine ca o încununare a tenacității ei, după o serie de finale ghinioniste sau neconvingătoare.

„Dragoste la prima vedere”, e mesajul emoţionant postat de televiziunea ITV, pe pagina sa de Twitter. Jurnaliştii britanici vorbesc, desigur, despre primul turneu de Grand Slam câştigat de Simona Halep, pe care o înfăţişează sărutând trofeul Suzanne Lenglen.

Despre aceeaşi premieră vorbesc şi ziariştii de la Le Parisien: „Simona Halep câştigă, în sfârşit, primul Grand Slam!”, titrează cotidianul francez, tot pe pagina de Twitter. Asta în timp ce peste Canalul Mânecii, britanicii de la The Telegraph scriu: „Simona Halep ripostează şi pune capăt secetei de la turneele de Grand Slam”.

La fel au abordat subiectul şi jurnaliştii spanioli de la El Pais: „În sfârşit, Simona Halep!”, titrează ei simplu, în timp ce în Statele Unite, The New York Times o laudă pe româncă: „Deja numărul 1 mondial, Simona Halep a dovedit că poate fi şi campioană de Grand Slam”. Aceştia o compară pe Halep cu Jana Novotna şi Kim Clijsters, jucătoare care, asemenea româncei, au pierdut cel puţin trei finale de Mare Şlem, înainte de a se impune.

Succesul nu a trecut neobservat nici în Germania - cotidianul Der Spiegel scrie: „Simona Halep câştigă pentru prima oară o finală de Grand Slam, din a patra încercare”.

A patra oară a fost cu noroc pentru Simona Halep, care s-a impus după o luptă grea cu Sloane Stephens (3-6, 6-4, 6-1), scrie și cotidianul francez de sport L'Equipe. Imperială la începutul meciului, americanca nu a putut rezista în faţa lui Halep, care i-a dejucat jocul şi s-a impus, notează publicația franceză.

Simona Halep a ajuns în sfârșit la acea performanță majoră pe care o aștepta. Totuși, americana Sloane Stephens nu i-a făcut victoria ușoară, notează canalul de sport ESPN.

Liderul mondial Simona Halep în  sfârșit a câștigat primul ei titlu de Grand Slam cu o victorie a revenirii curajoase pe care o obține împotriva nr. 10 mondial, scrie BBC.com.

„Ce revenire inspirată față de acum de 12 luni din finala cu Ostapenko! Nr. 1 mondial a câștigat prima ei finală de grand slam, la a patra încercare, și a pus capăt legendei că este o jucătoare care nu face față momentelor importante”, scrie The Guardian.  

Agenţia Associated Press arată în materialul despre succesul Simonei Halep la Roland Garros că Darren Cahill este cel care a contribuit la schimbarea atitudinii româncei, când a ameninţat-o că rupe colaborarea cu ea. De atunci, Halep a devenit o altă jucătoare, mai puternică din punct de vedere psihic, mai bună.

„Simona Halep continua să spună oricui o asculta că e o jucătoare diferită, că era mai puternică din punct de vedere psihic. Dorea atât de mult să câştige un grand slam şi era sigură că, într-o zi, o va face. După trei înfrângeri în „majore”, poate că Halep încerca să se convingă pe ea însăşi mai mult decât pe oricine altcineva că poate să o facă. Şi a avut dreptate. (..) Când meciul s-a încheiat, Halep a lăsat să-i cadă racheta şi şi-a acoperit faţa cu mâinile. Apoi, a urcat în tribune pentru o mare îmbăţişare cu antrenorul ei, Darren Cahill. El a ameninţat-o că nu va mai lucra cu ea, spunându-i că limbajul negativ al corpului şi atitudinea negativă îi stau în cale. Probabil a avut dreptate, dar altceva este cert: Simona Halep este o campioană de grand slam, acum şi pentru totdeauna”, comentează AP, referindu-se la incidentul care a avut loc în martie 2017, la turneul de la Miami, când Simona Halep a avut un dialog tensionat cu antrenorul Darren Cahill la pauzele de „coaching” din timpul partidei cu Johanna Konta. Halep a spus că a fost şocată de faptul că a fost aproape să-şi piardă antrenorul în urma acelui incident şi a recunoscut că i-a fost ruşine de gestul ei.

Simona Halep este noua regină a tenisului, scrie și cotidianul spaniol Marca. Dacă ceva o caracterizează pe Simona este capacitatea ei de a lupta până la capăt. A lăsat la o parte nervii de pe teren, care au cântărit atât de mult în finalele din 2014 și 2017, și a construit încetul cu încetul pentru a ajunge la un stadiu în care se bucură mai mult de tenis și de spectacol, notează publicația sportivă.

Gazzetta dello Sport titrează: „Roland Garros: Halep, finalmente. Primul Slam al numărului 1 mondial. Românca, la a treia finală pariziană, o învinge în finală pe americanca Stephens şi îşi adjudecă, remontând, primul Grand Slam al carierei. La 40 de ani de la conaţionala sa Ruzici”. Totodată, cotidianul sportiv italian remarcă faptul că titlul câştigat de Halep la Paris vine la zece ani după ce câştiga titlul la junioare la Roland Garros.

„Halep - triumfătoare la French Open”, relatează cotidianul german Bild, remarcând că la a treia încercare românca a reuşit.

Agenţia germană DPA transmite că '„Visul a devenit realitate pentru Halep în fantezia French Open'”.

France-Presse scrie că „În sfârşit, Simona Halep s-a încoronat”, citând-o pe româncă spunând că '„un număr unu mondial fără un Grand Slam era un sentiment de neîmplinire”.

„Aşteptarea a meritat, Halep a câştigat Openul Franţei” titrează Reuters, care adaugă că „emoţionata Halep a încheiat lunga sa aşteptare pentru ea şi pentru România”. Totodată, Reuters mai scrie că titlul Simonei a fost inspirat de Virginia Ruzici, actualul său manager, care s-a impus la Paris în urmă cu exact 40 de ani.

(surse: Digi24, News.ro, Agerpres)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri