Video Transport de migranți cu autoutilitara. Un tânăr român a încercat să scoată ilegal din țară 25 de cetățeni străini

Data publicării:
migranti
Cei 25 de migranți erau ascunși în compartimentul de marfă al autoutilitarei. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Tupeu uriaș în Vama Petea. Un tânăr de 25 de ani a crezut că va putea ieși din România fără probleme, deși în autoutilitară pe care o conducea avea, în loc de marfă, 25 de migranți. Polițiștii de frontieră i-au găsit și i-au acuzat de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Nici șoferul nu a scăpat fără pedeapsă: tânărul își va petrece următoarea lună după gratii, scrie Presa SM.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tentativa de trecere a migranților în Ungaria a avut loc miercuri, 8 martie 2023, în jurul orei 10:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea din județul Satu Mare. Bărbatul de 25 de ani conducea o autoutilitară înmatriculată în România și s-a prezentat pe sensul de ieșire din România.

Nu se știe ce le-a declarat șoferul polițiștilor de frontieră că transportă, cert e că la controlul compartimentului de marfă, oamenii legii au descoperit nu mai puțin de 25 de cetățeni străini - 22 dintre ei din Bangladesh, doi din Egipt și unul din Nepal, intraţi legal în România.

Cu toții voiau să ajungă în vestul Europei, în țări ca Polonia, Franța sau Germania. Pentru că nu dețineau documente legale în acest sens, au încercat să iasă ilegal din țara noastră.

Cei 25 de cetățeni străini sunt cercetați acum pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și își așteaptă pedepsele. Pentru fapta sa, șoferul român a fost deja arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri