Un profesor de sport a fost condamnat pentru corupere sexuală a minorilor. "Ne întreba dacă ne spălăm în zonele intime și de câte ori"

Data actualizării: Data publicării:
sala de sport educatie fizica elevi

Un profesor de sport din Alba Iulia a fost condamnat, marți, la 2 ani și trei luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru că ar fi agresat sexual mai multe eleve. Cercetările, scrie alba24.ro, au început încă din 2018, după ce mai multe adolescente l-au acuzat pe dascăl că le pipăie în timpul orelor şi că le pune întrebări obscene. "Ne întreba dacă ne spălăm în zonele intime, de câte ori o facem", mărturisea atunci, pentru Digi24, una dintre victimele sale. În trecut, același dascăl a fost cercetat în alte două dosare pentru "purtare abuzivă", după ce ar fi agresat fizic și verbal mai mulți elevi. 

Totul a început în 2018, când mai mulți părinți ai unor elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia au depus plângere la conducerea şcolii împotriva profesorului de educaţie fizică. Dascălul, în vârstă de 60 de ani, era acuzat că le pipăia pe fete în timpul orelor şi că le adresa întrebări obscene.

Elevă: "M-am accidentat la picior, iar acesta mi-a pus mâna pe fund. Şi m-am mai accidentat o dată la spate, iar acesta mă pipăia pe picioare şi efectiv îmi strângea picioarele şi făcea ca un fel de semne obscene. Şi nu înţeleg de ce. La fetele din clasă se întâmplă de multe ori să mai pună mâna pe orice parte a corpului pe care nu ar fi ok să pună mâna şi ne pune întrebări intime la care noi nu răspundem. Dacă ne spălăm la... zonele intime şi dacă... nu ştiu, de câte ori o facem", povestea în martie 2018, pentru Digi24, una dintre elevele devenite victime la ora de sport.

Profesorul a negat atunci, în fața jurnaliștilor Digi24, acuzațiile.

"Reporter: Deci nu e adevărat nimic?
Profesorul acuzat: Este ceva, un pic de adevăr este. Cam 10%.
Reporter: Care este partea de adevăr?
Profesorul acuzat: Partea de adevăr este că m-am apropiat de o elevă ca şi o felicitare...a fost bolnavă o vreme, pe urmă a venit la oră şi mi-a zis că poate să facă educaţie fizică şi atunci i-am pus mâna pe umăr şi i-am zis: Bravo!”

Un an mai târziu, în martie 2019, bărbatul a fost trimis în judecată pentru corupere sexuală a minorilor.

"În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din municipiul Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică, inculpatul a efectuat acte de natură sexuală (îmbrăţisări şi mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani", transmiteau, la acel moment, procurorii Parchetului pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Dascălul nu este la prima abatere. În noiembrie 2022, bărbatul a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu amânare pentru "purtare abuzivă", după ce a jignit mai mulți elevi. Totodată, în 2012, același dascăl a primit 4 luni de închisoare cu suspendare tot pentru "purtare abuzivă", după ce a bătut patru elevi cu o coadă de mătură, scrie Alba24.ro.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Benny Blanco, primele declarații despre povestea de iubire pe care o trăiește cu Selena Gomez: „Râdem toată...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Irinel Columbeanu are datorii la azilul unde locuiește: „Se străduiește să facă rost de bani”
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Sophie Turner a facut primele dezvaluiri despre despartirea de Joe Jonas: “Au fost cele mai grele zile din...