Video&Foto Viteză incredibilă pe șosele. Doi șoferi au fost prinși de radar în timp ce goneau cu 201 km/oră

Data actualizării: Data publicării:
sofer la volan conduce cu viteza
Cei doi șoferi au fost prinși de radar în timp ce goneau cu 201km/oră, pe drumuri publice. Credit foto: Guliver/Getty Images

Viteză incredibilă pe șosele. Doi șoferi au fost prinși gonind cu peste 200 km/oră. S-a întâmplat, zilele acestea, în județele Dolj și Cluj. În ambele cazuri, conducătorii auto au fost amendați și au fost lăsați fără permis pentru 4 luni. România este în topul morților pe șosele în UE, raportat la mia de locuitori, iar viteza în exces este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

În primul caz, este vorba despre un bărbat de 55 de ani, din județul Mehedinți. Șoferul a fost prins de radar miercuri după-amiază, în jurul orei 17:00, pe raza județului Dolj. 

"Un bărbat de 55 de ani, din judeţul Mehedinţi, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DJ 552, în afara localităţii Cetate, cu viteza de 201 km/h (+111 km/h)", anunţă IPJ Dolj.

O zi mai târziu, un alt șofer, de această dată din Bistrița-Năsăud, a fost prins în timp ce gonea cu peste 201 km/oră, pe un sector de drum cu limită de viteză de 70 km/oră.

"La data de 21 martie, în jurul orei 01.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au înregistrat cu aparatul radar, pe DN1C, în localitatea Jucu, un autoturism condus cu viteza de 201 km/h pe un sector cu limită de viteză de 70 km/h, în direcția Cluj-Napoca – Gherla. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr, de 22 de ani, din județul Bistrița-Năsăud", transmit reprezentanții IPJ Cluj.

sofer viteza
Tânărul a fost surprins de radar pe raza localității Jucu, din județul Cluj. Sursa foto: Ziar de Bistrița

Șoferul a fost amendat cu 3.300 de lei și s-a ales cu permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 120 de zile.

România este țara europeană cu cele mai multe decese în accidente rutiere din UE, raportat la mia de locuitori. Una dintre principalele cauze este viteza excesivă pe șosele. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri