Alianța USR PLUS: Primele județe cu semnături online acceptate de birourile electorale

Data publicării:
semnatura online site usr plus

Buzău, Brașov și Sibiu sunt primele județe unde duminică, 16 august 2020, dosarele de candidați ale Alianței USR PLUS au fost acceptate, în condițiile în care ele conțineau în premieră și semnături online. Tot astăzi au fost acceptate candidaturile din sectoarele 4 și 5 ale Bucureștiului.

Alianța USR PLUS a fost prima formațiune care a anunțat că strânge semnături online pentru alegerile locale, printr-un mecanism aprobat de Autoritatea Electorală Permanentă. Alianța folosește acest mecanism din dorința de a proteja sănătatea alegătorilor și a voluntarilor în condițiile creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Procedura de semnare online este foarte simplă: simpatizanții USR PLUS intră pe usrplus.ro, apasă pe butonul SEMNEAZĂ ONLINE, selectează localitatea în care au domiciliul și urmează pașii de pe site. Nu este nevoie de descărcarea niciunui formular.

În ultimele două săptămâni, Alianța USR PLUS a strâns peste 100.000 de semnături online. Campania de strângere de semnături se termină pe 18 august, ultima zi când pot fi depuse dosare de candidatură la alegerile locale.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri